"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2571 %-0.01
37,0207 %0.04
2.306.000 %-0.698
3.030,79 0,09
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Bolat’tan ihracat değerlendirmesi: Güçlenmeye devam ediyoruz

Bakan Bolat’tan ihracat değerlendirmesi: Güçlenmeye devam ediyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi'nin ağustos ayında 51,3’e yükseldiğini duyurdu.

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hükümetin ve Ticaret Bakanlığı’nın uyguladığı politikalar ile iş dünyasıyla birlikte atılan adımlar sayesinde ihracat ikliminin güçlenmeye devam ettiğini ifade etti.

İSO’nun verilerine göre, İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi’nin 8 aydır üst üste eşik değerin üzerinde olduğunu belirten Bakan Bolat, “Endeks, ağustos ayında 51,3'e yükseldi. Hükümet ve Ticaret Bakanlığı olarak uyguladığımız politikalar ve iş dünyamız ile birlikte attığımız adımlar sayesinde ihracat iklimimiz güçlenmeye devam ediyor.” dedi.

Ayrıca, ana ihracat pazarlarındaki ekonomik faaliyetlerini güçlendirerek sürdüren tüm imalatçı, tarımcı, ihracatçı ve hizmet tedarikçilerine desteğin süreceğini belirten Bolat, “İhracatımızda yaşanan artış ve ortaya koyduğumuz hedefler, Türkiye'nin küresel alandaki hedefleriyle de uyumlu şekilde güçlenerek sürmektedir. Bu vesileyle tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *