"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Fidan: Mısır'a Filistin meselesinde yardım etmemiz gerekiyor

Bakan Fidan: Mısır'a Filistin meselesinde yardım etmemiz gerekiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ile Priştine'de düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan, "Filistin meselesinde, özellikle Gazze konusunda Mısır, ön cephede yer alan bir ülkedir. Bu konuda hem mağdur hem de taraftırlar. Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması ve savaşın durdurulmasında büyük rol oynamaktadır." ifadelerini kullanarak, Refah Sınır Kapısı'nın açık olduğu dönemlerde yardımların Gazze'ye Mısır üzerinden ulaştırıldığını hatırlattı.

Fidan, El-Ariş Limanı'ndaki yardım çalışmalarında Mısır Kızılayı, Türk Kızılayı ve AFAD’ın ortak faaliyetlerini yerinde gördüğünü belirterek, "Mısır'a özellikle Filistin meselesinde daha fazla destek vermemiz gerekiyor. Tek başına bırakılmamalı." dedi.

Ayrıca Fidan, Mısır'la Afrika’da istikrarın sağlanması adına da işbirliği içinde olduklarını ve Libya, Somali, Sudan gibi ülkelerdeki çatışmaların sonlandırılması için ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bunun yanı sıra, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi üzerine de verimli görüşmeler yapıldığını aktardı.

Fidan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda Mısır ve Türkiye, ikili ve bölgesel ilişkilerde sahip oldukları tüm kapasiteyi hayata geçirme iradesine sahipler. İnanıyorum ki, aramızdaki ilişkinin daha sistematik bir yapıya oturması bölge için de bir örnek teşkil edecektir." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *