"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Göktaş belediyeyi eleştirdi: Alevi kardeşlerimize yapılan büyük bir haksızlık

Bakan Göktaş belediyeyi eleştirdi: Alevi kardeşlerimize yapılan büyük bir haksızlık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği’nde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi ve aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Bakan Göktaş, Afyonkarahisar’daki programı çerçevesinde Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Dernek binasına geldiğinde, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Güllü ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Bakan Göktaş, burada dernek üyeleriyle sohbet etti ve ardından aşure kazanının başına geçerek dualar eşliğinde aşure dağıttı.

Aşure dağıtımının ardından Dernek Başkanı Mustafa Güllü, Bakan Göktaş’a ziyareti için teşekkür etti. Güllü, dernek üyelerinin 2006 yılından beri Afyonkarahisar'da kiralık binalar ve düğün salonlarında ibadetlerini zor şartlar altında sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, 22 Aralık 2021'de Afyonkarahisar Belediyesi ile yapılan işbirliği protokolü ile Yenice Mahallesi'ndeki bir taşınmazın 7 yıllığına derneğe tahsis edildiğini ifade etti. Ancak, belediyenin cemevi olarak kullanılan taşınmazı, herhangi bir tebligat yapılmadan mahalle muhtarlığına teslim etme talebinde bulunduğunu ve bu durumun hukuka aykırı olduğunu savundu.

Bakan Göktaş, alevi vatandaşlarla Muharrem ayının son günlerinde bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ve sevgilerini ileten Göktaş, Cumhurbaşkanının Alevi vatandaşların ve cemevlerinin taleplerine her zaman duyarlı olduğunu vurguladı. 2022'de kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın bu hassasiyetin bir göstergesi olduğunu ve bu kurumun tüm hizmetlerinin kamu güvencesi ve denetimi altında yürütüldüğünü ifade etti. Göktaş, Afyonkarahisar Belediyesi’nin hukuka uygun hareket etmesi ve yapılan protokollere sadık kalması gerektiğini söyledi.

Bakan Göktaş ayrıca Emirdağ'a geçerek burada esnaf ziyaretlerinde bulundu. Belçika'dan gelen vatandaşlarla Fransızca sohbet eden Göktaş, bir çay ocağında çay içti ve vatandaşların taleplerini dinledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *