"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Göktaş müjdeledi: Yaşlı ve engelli aylıkları yatmaya başladı

Bakan Göktaş müjdeledi: Yaşlı ve engelli aylıkları yatmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayı itibarıyla yaşlılara yönelik 2,7 milyar lira, engellilere yönelik ise 2,1 milyar lira olmak üzere toplamda 4,8 milyar lira tutarında aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

İzmir programı çerçevesinde Vali Süleyman Elban'ı ziyaret eden Göktaş, basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından Buca ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'nde açılan Sosyal Dayanışma Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, sosyal politikaları her geçen gün ihtiyaçlara göre zenginleştirdiklerini belirterek, Roman vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde açılan SODAM'ların bu çabaların bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, kadınlar için özel programlar hazırlayıp uyguladıklarını ve 7'si İzmir olmak üzere 27 kentte toplam 90 SODAM ile kadınların kişisel gelişimlerine katkı sunduklarını ve sosyal hayata katılımlarını artırdıklarını dile getirdi.

GÖKTAŞ, SODAM HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

SODAM'larda sunulan meslek edindirme kursları ve sertifikalı eğitim programları hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, "Aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk hakları gibi eğitim programları ile vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir hayat sürmelerini sağlıyoruz," dedi.

Göktaş, konuşmasına örnekler vererek devam etti: "Sakarya'da yaşayan ve iki çocuk annesi Sevgi Hanım, SODAM'ın açtığı aşçılık kursları sayesinde hayalindeki işi yapmaya başladı. İstanbul'da Seçil Hanım ise SODAM'ın beslenme programlarıyla sağlığına kavuştu. Adapazarı'nda Ayşe Hanım, kuaförlük mesleğini SODAM aracılığıyla edinerek aile ekonomisine katkı sağladı. Bugün SODAM'lar Sakarya'dan Adapazarı'na, İstanbul'dan Tekirdağ'a, İzmir'den Kocaeli'ye yüzlerce kadına yeni imkanlar sunmaya devam ediyor, sağladığı eğitim olanaklarıyla kadınların meslek sahibi olmalarına katkı sağlıyor. Bu hizmetlerle, kadınlarımız ve çocuklarımız geleceğe umutla bakıyor. Bugün Buca SODAM'ın resmi açılış törenini gerçekleştirdik ve aşçılık, pastacılık, robotik kodlama, kuaförlük gibi çeşitli kurslarla vatandaşlarımızın kendilerini geliştirmelerine destek oluyoruz. Akıl ve zeka oyunları kursuyla da 8-14 yaş grubu çocuklarımıza keyifli bir sosyal ortam sunuyoruz."

"ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı sosyal yardım programlarını geliştirdiklerini vurgulayarak, "Temmuz ayında yaşlılara 2,7 milyar lira, engellilere ise 2,1 milyar lira olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarında aylık ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık. Vatandaşlarımızın hak kaybı yaşamaması için temmuz ayı farklarını ağustos ayı dönem ödemeleriyle birlikte hesaplara aktaracağız. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda destek olmaya devam ediyoruz," dedi.

Vali Süleyman Elban ise tesisin kapsamı ve sunduğu imkanlarla diğer tesislere örnek olacağını belirtti.

Açılışın ardından Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geçen Bakan Göktaş, merkezdeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *