"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Işıkhan: "İşgücü Uyum Programı" ile iş gücüne katılım artacak

Bakan Işıkhan: "İşgücü Uyum Programı" ile iş gücüne katılım artacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen "İşgücü Uyum Programı Tanıtım Toplantısı"nda açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen "İşgücü Uyum Programı Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı açıklamada, programın temel amacının, iş gücüne katılmayan bireyleri çalışma hayatına entegre ederek üretime katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Işıkhan, bu programın nihai hedefinin iş gücüne katılımı ve istihdamı artırmak olduğunu vurguladı.

İŞKUR'un, iş gücü piyasasının dinamikleri doğrultusunda politika geliştiren ve rehberlik eden bir kurum olarak önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Işıkhan, kurumun istihdamı artırma, iş gücüne katılım oranlarını yükseltme ve iş arayan vatandaşların niteliklerini iş piyasasıyla uyumlu hale getirme konularında yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Işıkhan, kamu sektörünün özel sektöre rehberlik etme ve gerekli dönüşümleri öncülük etme görevlerinin büyük önem taşıdığını belirterek, İŞKUR'un öncülüğünde gerçekleştirilecek program ve projelerle istihdamı artırmayı ve iş gücünü daha nitelikli hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

KADINLAR VE GENÇLERİN İSTİHDAMI ARTIRILACAK

Kadınların istihdamının en öncelikli konulardan biri olduğunu ifade eden Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuyu yakından takip ettiğini hatırlatarak, geçtiğimiz şubat ayında başlatılan "İş Pozitif Kadın İstihdam Programı" kapsamında 430 bin kadının işe yerleştirildiğini ve bu sayının her geçen gün arttığını kaydetti. Işıkhan, benzer bir programı gençler için de hayata geçireceklerini ve bu alandaki çalışmalara hız verdiklerini sözlerine ekledi.

Bugün tanıtılan İşgücü Uyum Programı’nın, kadınlar ve gençler başta olmak üzere, istihdamı artırmaya yönelik önemli katkılar sağlayacak bir program olduğunu belirten Işıkhan, bu programın tüm toplumsal kesimlerin olumlu etkilenmesini amaçladığını ifade etti. Işıkhan, "İşgücü Uyum Programı'nın en önemli amaçlarından birisi, çalışmayan ve üretmeyen insan kaynağını, çalışma hayatına alıştırarak üretime katılmasını sağlamaktır. İşgücü Uyum Programı kısaca, özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin iş gücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla düzenlenen programlardır. Bu programın nihai hedefi, iş gücüne katılımı ve istihdamı artırmaktır. Bu programın merkezinde, iş hayatına çeşitli nedenlerle katılım sağlayamamış ancak çalışma potansiyeli olan vatandaşlarımızı iş dünyasına entegre etmek bulunmaktadır. Esnek ve kısmi katılım modeliyle vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin, öğrencilerin, kadınların ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşlarımızın üretken bir yaşama geçmelerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Işıkhan, programın vatandaşlara iş hayatına hazırlık sağlayarak yeteneklerini geliştirmelerine, mesleki beceriler kazanmalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını elde etmelerine imkan tanıyacağını belirtti. Ayrıca, iş ve özel yaşam dengesini sağlamakta zorluk çeken ve bu nedenle istihdama katılmada güçlük çeken gruplar için de çalışma hayatına uyum sağlayan bir destek mekanizması sunacağını ifade etti.

Programdan yararlanan kişilerin, aynı anda başka işlerde de çalışma imkânına sahip olacaklarını vurgulayan Işıkhan, özellikle kadınlar ve gençler için iş hayatına katılımı teşvik eden bir program olacağını belirtti. Bu şekilde, iş gücüne katılımı artırmayı ve çeşitli grupların ekonomik hayata aktif bir şekilde dahil olmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *