"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2681 %0.02
36,9719 %-0.09
2.278.610 %-0.99
3.030,37 0,08
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Uraloğlu’ndan önemli açıklama: THY ve Ajet özelleştirilecek mi?

Bakan Uraloğlu’ndan önemli açıklama: THY ve Ajet özelleştirilecek mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, THY ve Ajet’in özelleştirilmesi hakkında herhangi bir planlarının bulunmadığını vurguladı.

Uraloğlu, Ajet’in Türk Hava Yolları’ndan ayrılmasının, şirketin daha rekabetçi bir yapıya kavuşması ve büyümesi amacıyla alınmış bir karar olduğunu belirtti. Uraloğlu, “Ajet’in THY’den ayrılması ve yeni bir kamu şirketi olarak yapılandırılması, düşük maliyetli hizmetlerde rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Ancak bu süreçte özelleştirme gibi bir gündemimiz yok” dedi.

Bloomberg’e yaptığı açıklamada, Ajet’in THY bünyesinden ayrılmasının rekabetçi bir strateji olduğunu ve bu adımın şirketin daha etkili bir şekilde büyümesini sağlayacağını ifade etti. Bakan Uraloğlu, THY’nin ise Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olarak uluslararası alanda büyük bir marka değerine sahip olduğunu ve bu konuda herhangi bir belirsizlik bulunmadığını sözlerine ekledi.

Uraloğlu, "THY zaten dünyada marka. Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı, gerçekten çok çok kıymetli. THY ile ilgili hiçbirimizin bir soru işareti yok. Çok net söylüyorum. Ajet’in THY’den ayrılması, yeni bir kamu şirketi haline gelmesi ise ‘low cost’ dediğimiz alt seviyedeki rekabet gücünü artırarak büyümesi noktasında alınmış olan bir karardır. Onun da satılmasıyla ilgili bir gündem yok. Şu an Türkiye’nin bizim bakanlığımızın gündeminde çok net bir şekilde olmadığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *