"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Uraloğlu'ndan 'seyahat' açıklaması: Verileri paylaştı

Bakan Uraloğlu'ndan 'seyahat' açıklaması: Verileri paylaştı

Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen YHT, Marmaray, Başkentray, bölgesel ve ana hat trenlerinin temmuz ayı yolcu istatistiklerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, "Temmuz ayında YHT, Marmaray, Başkentray, bölgesel ve ana hat trenleriyle 20 milyon 714 bin 266 kişi seyahat etti." dedi.

"İSTANBUL'UN NÜFUSUNDAN FAZLA YOLCU TAŞIMIŞ OLDUK"

Kent içi raylı sistemler sayesinde özellikle büyükşehirlerde yaşanan trafik sıkışıklığını çözdüklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, Bakanlığın İstanbul'da hayata geçirdiği Marmaray'ın sadece temmuz ayında İstanbul nüfusundan fazla yolcu taşıdığını aktararak şu ifadelerde bulundu:

"İstanbul'da Marmaray ile seyahat eden yolcu sayısı 16 milyon 863 bin 448 oldu. Marmaray ile bir ayda 15 milyon dolayında olan İstanbul'un nüfusundan fazla yolcu taşımış olduk. Marmaray İstanbul'un kent içi ulaşımının can damarı." 

"ANKARALI VATANDAŞLARIMIZ SEYAHETLERİNDE BAŞKENTRAY'I TERCİH EDİYOR"

Açıklamalarının devamında Bakan Uraloğlu, Ankara'nın merkezinden geçerek şehrin doğu ve batısını birbirine bağlayan Başkentray'ı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak şehre kazandırdıklarını belirterek şu sözleri sarf etti:

"Ankaralı vatandaşlarımız seyahatlerinde Başkentray'ı tercih ediyor, yolcu sayısı da sürekli artıyor. Başkentray'ın yolcu sayısı temmuz ayında 2 milyona yaklaşarak, toplam 1 milyon 779 bin 123 olarak gerçekleşti." 

"ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ"

Ayrıca, temmuz ayında YHT, ana hat ve bölgesel trenlerle taşınan yolcu sayılarına ilişkin de bilgi veren Bakan Uraloğlu, demir yolu ulaşımına olan talebin her geçen gün arttığını açıkladı. Uraloğlu, özellikle yaz aylarında tren seferlerine olan ilginin zirve yaptığına dikkat çekerek temmuz ayında YHT, ana hat ve bölgesel trenlerle toplamda 2 milyon 71 bin 695 yolcunun taşındığını bildirdi.

Son olarak, Uraloğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"YHT hatlarımızda, ana hat ve bölgesel tren seferlerimizde vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak adına çalışmalara devam ediyoruz. Temmuz ayında YHT'lerle 1 milyon 114 bin 206 kişi seyahat etti, ana hat ve bölgesel trenlerimizi ise 957 bin yolcumuza hizmet verdik."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *