"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Yerlikaya duyurdu: "Kuyu-29" operasyonunda 14 kişi yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu: "Kuyu-29" operasyonunda 14 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla merkezli 4 ilde düzenlenen "Kuyu-29" operasyonunda, liderliğini Ahmet Tanyel’in yaptığı "Yılmazlar" adlı organize suç örgütüne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. Operasyon sonucu 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen detaylı çalışmalar sonucunda "Kuyu-29" adı verilen operasyonun gerçekleştirildiğini belirtti.

Ahmet Tanyel liderliğindeki "Yılmazlar" suç örgütüne yönelik operasyonda, Muğla merkezli olarak Trabzon, Antalya ve İzmir illerinde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Bakan Yerlikaya, 14 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını ve bu kişilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten yaralama", "uyuşturucu madde imalatı ve ticareti", "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" ve "nitelikli yağma" gibi suçları işlediklerinin tespit edildiğini vurguladı.

OPERASYONLA ÇÖKERTİLDİ

Operasyon sırasında ele geçirilenler arasında 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde, çok sayıda cep telefonu, senet, ruhsat, plaka, POS cihazı ve hard disk gibi suç unsurları da bulundu.

Bakan Yerlikaya, operasyona ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik baskı ve cebir kullanarak suç işleyen bu örgüt, düzenlenen başarılı operasyonla çökertildi. Halkımızın huzur ve güvenliği için bu tür örgütlerle mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *