"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2609 %-0.03
37,0253 %0.03
2.307.697 %-0.348
3.020,88 -0,23
Ara
İşçi Haber Genel İsrail güçleri ile Filistinliler arasında gerginlik

İsrail güçleri ile Filistinliler arasında gerginlik

Filistinlilerin İsrail askerlerine taş atarak karşılık verdiği ve İsrail askerlerinin Filistinlilere ses ve gaz bombaları attığı belirtildi. İşte İsrail askerlerinden detaylar...

İşgal altındaki Batı Şeria'da daha önce İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanan Filistinli kadının yaşamını yitirdiği bildirildi. Bunun üzerine El Halil kentinde çıkan çatışmalarda iki Filistinli genç İsrail askerlerinin kurşunuyla yaralandı. İsrail güçlerinin müdahalesine Filistinliler, taş atarak karşılık verdi.

İsrail güçleri Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti yakınlarında yer alan El-Yamun beldesine zorla girerek çok sayıda Filistinlinin evini bastı. Filistinlilerin tepki göstermesi üzerine İsrail askerleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandı.

Filistin Kızılayı, İsrail askerlerinin Cenin kentinin El-Yamun ve Kefr Dan beldelerine düzenlediği baskınlarda 4 Filistinlinin gerçek mermiyle, birinin de şarapnel parçasıyla yaralandığını, bir kişinin ise atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini açıkladı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Ramallah'ın Karave Beni Zeyd beldesinde de 3 Filistinli İsrail güçleri tarafından gerçek mermiyle vurularak yaralandı. Yaralı Filistinliler hastaneye nakledildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *