"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Genel Bolu Dağı Tüneli’ndeki çalışmalar bitti mi? İstanbul yönü ne zaman açılacak?

Bolu Dağı Tüneli’ndeki çalışmalar bitti mi? İstanbul yönü ne zaman açılacak?

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpü için yapılan uzatma çalışmaları tamamlandı. Temmuz ayının sonundan bu yana kapalı olan bu bölüm, bugün itibarıyla yeniden trafiğe açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pazar trafiğini rahatlatmak amacıyla çalışmaların hızlandırıldığını belirterek, "Gündüz gözüyle son yapılan asfalt çalışmalarının çizgilerini çekeriz ve akşamdan yolu açmış oluruz," dedi.

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpü, 31 Temmuz'dan bu yana kapalı durumda bulunuyordu. Çalışmalar sırasında tünelin uzunluğu 67 metre artırıldı ve iki viyadükte toplam dört adet genleşme derzi genişletildi. Bu süre zarfında İstanbul yönüne gitmek isteyen sürücüler, Abant gişelerinden çıkarak D-100 Karayolu'nu kullanmak zorunda kaldılar.

Şimdi, bölgedeki çalışmalarda son aşamaya gelindi. Bakan Uraloğlu, TGRT Haber’de yaptığı açıklamada, "Yarın akşam açmış oluruz diye düşünüyorum. Bir aksaklık olmazsa, Pazar günü trafiği rahatlatma hedefimiz doğrultusunda yolu akşamdan itibaren trafiğe açacağız," ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, tünel çalışmalarıyla ilgili şunları ekledi: “Yapılan tünellerin, altgeçitlerin ve bölünmüş yolların ne kadar hayati olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Başlangıçta 50 günlük bir süre öngörmüştük çünkü bazı imalatlarda beklenmedik durumlarla karşılaşılabiliyor. Ancak, geçen ziyaretimde daha erken bitirebileceğimizi düşündük. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına erken bitireceğimizi duyurmak istemedik. Yarın gündüz gözüyle son asfalt çalışmalarını tamamlayıp akşamdan itibaren tüneli trafiğe açmayı planlıyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *