"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4951 %0.08
36,2443 %-0.33
3.405.605 %4.371
2.960,25 0,85
Ara
İşçi Haber Genel Burdur'daki Kur'an kursu öğreticisi, 28 Şubat'ta maruz kaldığı ayrımcılığı unutamıyor:

Burdur'daki Kur'an kursu öğreticisi, 28 Şubat'ta maruz kaldığı ayrımcılığı unutamıyor:

- "Sanki kötü davranış sergileyen insan konumuna düşürülüyorduk, bu durum beni o yaşlarda çok üzmüştü" - "28 Şubat'ı asla unutmuyoruz. 'Bunu unutursak aynı şeyler bizim çocuklarımızın da başına gelir' diye asla unutmayız"

BURDUR (AA) - Başörtülü olduğu için sınıf öğretmenliğini kazandığı üniversiteden 28 Şubat 1997 sürecinden sonra uzaklaştırılan, Burdur Müftülüğünde görevli Kur'an kursu öğreticisi Hatice Kafalı (45), yaşadığı ayrımcılığı 25 yıldır aklından çıkaramıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesinden 28 Şubat "Postmodern darbe" olarak adlandırılan süreçte uzaklaştırılan Kafalı, hayali olan öğretmenlik mesleğini yapamadı.

Öğretmenlik hevesini Kur'an kursu öğreticisi olarak dindiren Kafalı, 25 yıldır yaşadığı ayrımcılığı unutamıyor.

Açık öğretimden ilahiyat bölümü ön lisans ve lisans bitirerek Kur'an kursu öğreticisi olan Kafalı, yarım kalan sınıf öğretmenliği bölümünden de afla okula döndükten sonra 2014'te mezun oldu.

Burdur Müftülüğünde yaşadıklarını gazetecilere anlatan 3 çocuk annesi Kafalı, eğitim fakültesinde bir yıl okuduktan sonra başörtülü öğrencilerin sınıfa alınmadığını söyledi.

Okulda ayrımcılığa sadece başörtülülerin maruz kaldığını diğer öğrencilerin hiçbir ayrımcılığa uğramadığını belirten Kafalı, bu durumun kendisini çok üzdüğünü, öğrenciyken günlerce sabahlara kadar ağladığını kaydetti.

Kafalı, o dönem "ikinci sınıf vatandaş" hissine kapıldığını dile getirerek, "Sanki kötü davranış sergileyen insan konumuna düşürülüyorduk, bu durum beni o yaşlarda çok üzmüştü. Ailem Burdur'da olduğu için yurtta kalmadım ama yurtta kalan arkadaşlarımız için rektör, dekan ve idareciler tarafından ikna odaları uygulamaları olmuştu. İkna odalarına maruz kaldıkları için psikolojik tedavi gören arkadaşlarımız oldu." diye konuştu.

- "28 Şubat'ı asla unutmuyoruz"

Öğretmenlerin başlarını açmayanların yanına gelip tutanak tutuklarına dikkati çeken Kafalı, şöyle konuştu:

"Bir gün okula gittiğimde ismim okulun sınırlarına giremeyecek öğrenciler arasındaydı. Okulun dış kapısından bile içeriye alınmadık. Başımı açarak okula gitmek beni benliğimden çıkaracaktı. Okulun kapısından geri döndüğüm günü unutamıyorum. Ağladığım zamanlar çok oldu. 28 Şubat'ı asla unutmuyoruz. 'Bunu unutursak aynı şeyler bizim çocuklarımızın da başına gelir' diye asla unutmayız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *