"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Genel Can Atalay özel oturumunda çıkan kavga dünya basınına yansıdı

Can Atalay özel oturumunda çıkan kavga dünya basınına yansıdı

TİP'li Can Atalay gündemiyle toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndan tartışma seslerinin yükselmesi sonrası verilen kısa aranın ardından devam eden Genel Kurul'da yumruklu kavga çıktı. Kavga, dünya basınında da yer buldu.

Can Atalay özel oturumunda çıkan kavgaya dair yaşananlar dünya basınında yer aldı. 

Haberi ana sayfadan veren İngiltere'nin önde gelen basın kuruluşlarından The Guardian, şu açıklamalarda bulundu:

"Düzinelerce milletvekilinin yumruk yumruğa kavgaya karışmasıyla Türkiye parlamentosu kaosa sürüklendi. Bir milletvekilinin iktidar çoğunluğuna 'teröristler' demesiyle başlayan arbede sonrasında personel yerdeki kan lekelerini temizlemek zorunda kaldı."

Ayrıca, The Financial Times'ın Meclis'te yaşananlara ilişkin haberinde ilk olarak "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tutuklu bir milletvekili ile ilgili tartışmanın kavgaya dönüşmesi ve üç milletvekilinin yaralanması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar partisinin cesaretlenen muhalefetle mücadelesinde siyasi kırgınlıkların ne kadar derin olduğunu gözler önüne serdi" açıklamalarında bulunuldu. 

Haberin devamında ise şu sözler yer aldı:

"Mecliste yaşanan kavga, muhalefet milletvekili Ahmet Şık'ın AK Parti milletvekillerini sert bir dille eleştirerek 'haysiyetsizsiniz' demesinin ardından patlak verdi. Bunun üzerine AK Parti milletvekili Alpay Özalan, Şık'a vurarak üç milletvekilinin hafif yaralanmasına neden olan daha geniş çaplı bir çatışmanın fitilini ateşledi."

Öte yandan, Reuters ise Can Atalay özel oturumunda çıkan kavgaya ilişkin şu bilgilere yer verdi:

"TBMM'de bir muhalefet milletvekilinin, hükümet karşıtı protestoları organize etmek suçlamasıyla hapse atılan ancak daha sonra milletvekili seçilen meslektaşının meclise kabul edilmesini talep etmesinin ardından saldırıya uğramasıyla bir arbede yaşandı."

Ayrıca kan lekelerine de dikkat çeken Reuters, yazısında"Konuşmacı kürsüsünün beyaz basamaklarına kan sıçradı" dedi.

Reuters'ta yer alan haberde bir de şu ifadelerde bulunuldu:

"Nadir de olsa Türk parlamentosunda kavgalar duyulmamış değil. Haziran ayında AK Parti milletvekilleri, Türkiye'nin güneydoğusunda DEM Partili bir belediye başkanının militan bağlantıları olduğu iddiasıyla gözaltına alınması ve görevden alınması konusunda Kürt yanlısı DEM Partili milletvekilleriyle tartıştı." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *