"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2689 %-0.03
37,0841 %0.23
2.309.435 %0.367
3.006,99 0,47
Ara
İşçi Haber Genel CHP, TÜİK’i mahkemeye verdi: Verileri karartıyorlar

CHP, TÜİK’i mahkemeye verdi: Verileri karartıyorlar

CHP, TÜİK’i “verileri gizlediği, kararttığı ve kamu görevini kötüye kullandığı” gerekçesiyle mahkemeye verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Ankara Adliyesi önünde düzenlediği basın toplantısında, halkın enflasyon algısıyla TÜİK’in açıkladığı veriler arasındaki büyük farklara dikkat çekti. Taşcıer, TÜİK’in verilerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Taşcıer, "TÜİK madde sepeti ve ortalama madde fiyatlarını yayımlamayı bıraktıktan sonra, ürünlerin aylık fiyatlarını ve fiyat artışlarını takip edemez hale geldik. Bu da maaş artışlarını etkileyen enflasyon oranını doğru ölçmemizi engelledi. Gerçek enflasyon oranının yüzde 24,73 değil, en az yüzde 41,6 olduğunu görebilirdik." şeklinde konuştu.

"TÜİK, ENFLASYONU DOĞRU HESAPLAYACAK YETKİNLİĞE SAHİP AMA YAPMIYOR"

TÜİK'in enflasyon verilerini doğru hesaplayabilecek yetkinliğe sahip olduğunu ancak bunu yapmadığını ve Türkiye’deki işçi, memur ve emeklileri mağdur ettiğini belirten Taşcıer, TÜİK Yönetim Kurulu'nun TCK 257. maddesi uyarınca görevini kötüye kullanma suçunu işlediğini iddia etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşcıer, eksik ve yanıltıcı verilerin ekonomik şeffaflık eksikliğine yol açtığını vurgulayarak "TÜİK Başkanı dahil, verileri gizleyen, karartan ve halkı yanıltan kişilerin hakkında soruşturma başlatılmasını ve kamu görevini kötüye kullanan sorumluların tespit edilip cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Taşcıer ve partililer, suç duyurusu dilekçesini Ankara Adliyesi'ne teslim etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *