"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Genel CHP'li Dinçer: Balık çiftlikleri hem doğaya hem turizme zarar verecek

CHP'li Dinçer: Balık çiftlikleri hem doğaya hem turizme zarar verecek

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin'de kurulması planlanan balık çiftliklerinin doğaya ve turizme zarar vereceğini belirtti.

Dinçer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Mersin'in 2 milyon 600 binin üzerinde nüfusuyla Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu ve büyük bir yük taşıdığını söyledi. Mersin'in hava, kara ve deniz yoluyla dünyaya açılan önemli bir ticaret merkezi olduğunu vurguladı.

Mersin'in stratejik alanlarından birinin turizm olduğuna dikkat çeken Dinçer, "Şehrimizde 8 turizm koruma alanı bulunuyor. Turizme yönelik yatırımlar beklerken, bakir turizm bölgelerimize balık çiftlikleri kurulmasına karar veriliyor. Bu çiftliklerin kurulmasının gerekçesi olarak ise başka bir ilin turizmine zarar vermemesi gösteriliyor," dedi.

Dinçer, Mersin'e 10 yeni balık çiftliği kurulmasının kararlaştırıldığını belirterek, şunları ekledi:

Balık çiftliklerinin Aydıncık ve Anamur ilçeleri arasına konuşlandırılmasına karar vermişler. Balık çiftlikleri öyle bir atık bırakıyor ki aslında hiçbir zarar yokmuş gibi görünse de maalesef büyük zarar veriyorlar. 10 balık çiftliğinin günlük denize bırakacağı 20 ton atık var. Bu atıklar insan sağlığına zararlı. Bu atıklar denizin içinde yaşayan canlılara zararlı, çevreye zararlı. Bu atıklar aynı zamanda kıyılara zararlı. Çiftlikler kurulduğu takdirde caretta carettaların da yaşam alanı kısıtlanacak. Balık çiftlikleri hem doğaya hem turizme zarar verecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *