"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Genel Cihantimur'un psikiyatri raporu mahkemeye sunuldu: Tahliye talebinde şaşırtıcı gelişme

Cihantimur'un psikiyatri raporu mahkemeye sunuldu: Tahliye talebinde şaşırtıcı gelişme

İstanbul'da ehliyetsiz araç kullanarak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve ardından ABD'de yakalanan Timur Cihantimur'un avukatları, tekrar tahliye başvurusu yaptı.

Avukatlar, mahkemeye sundukları 38 sayfalık dilekçede, uzman bir doktor tarafından hazırlanan son psikiyatri raporuna dikkat çekti. VOA Türkçe servisinin aktardığına göre, avukatlar daha önce reddedilen kefaletle şartlı tahliye talebinin yeniden değerlendirilmesini istedi.

Çocuk psikoloğu ve terapisti Dr. Elliot Atkins tarafından düzenlenen raporda gizli tıbbi bilgilerin bulunduğunu belirten avukatlar, Cihantimur'un Newark’taki cezaevindeki güvenliğinin de riske girebileceğini öne sürdü. Bu nedenle raporun gizli tutulmasını talep ettiler. Kaza sırasında 16 yaşında olan Cihantimur’un, bağımsız maddi kaynakları ya da seyahat belgeleri bulunmadığını belirten avukatlar, annesinin ABD'ye gitme kararına uyduğunu savundu.

Cihantimur'un kaçma riski taşımadığını vurgulayan avukatlar, GPS ile izlenerek Massachusetts'teki teyzesinin gözetimine verilmesini talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *