"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Genel Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de yatırımcılarla bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de yatırımcılarla bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentinde düzenlenen "15'inci Türkiye Yatırım Konferansı" kapsamında, ABD'li büyük şirketlerin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek.

Bu önemli etkinlikte, ABD'li iş insanlarına Türkiye’deki doğrudan yatırım fırsatları ve iş birliği imkânları aktarılacak. Konferans, "Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK)" tarafından organize ediliyor.

Etkinlik, 23-25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olup, ABD'li yatırımcılar ile Türk yetkililer buluşarak önemli görüşmeler yapacak.

Konferansın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat yapacak ve ABD'li dev şirketlerin yöneticilerine hitap edecek. Erdoğan, Fortune 100 listesinde yer alan 25 büyük firmanın üst düzey yöneticileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek. Bu toplantıda, ABD'li iş insanlarına Türkiye'deki yatırım fırsatları ve iki ülke arasındaki iş birliği olanakları detaylıca anlatılacak.

EKONOMİ YÖNETİMİ SUNUMU YAPILACAK

Etkinlikte, Türkiye’nin ekonomi yönetimi de ABD’li fon yöneticileriyle bir araya gelecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek''in de konuşmacı olarak yer alacağı konferansta, Türkiye’nin ekonomi programına dair ayrıntılar paylaşılacak.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ise yatırımcılara para politikasının genel görünümüne dair kapsamlı bir sunum yapacak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da katılımcılara hitap edecek ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin potansiyeline dikkat çekecek. Bolat’ın konuşmasında, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi adına önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Konferansın kapanış konuşmalarını ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ve Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar yapacak. Bu konuşmalarla, Türkiye’nin sanayi ve enerji alanındaki vizyonu yatırımcılara aktarılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *