"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2689 %-0.03
37,0841 %0.23
2.309.435 %0.367
3.006,99 0,47
Ara
İşçi Haber Genel Depremde 41 kişiye mezar olmuştu: Pınar Apartmanı'na ilişkin dava görüldü

Depremde 41 kişiye mezar olmuştu: Pınar Apartmanı'na ilişkin dava görüldü

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde, 41 kişinin hayatını kaybettiği Pınar Apartmanı'nın yıkımıyla ilgili olarak yargılanan 3 sanığın duruşmasına devam edildi.

6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 41 kişinin hayatını kaybettiği Pınar Apartmanı'nın yıkımıyla ilgili olarak yargılanan 3 sanığın duruşmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı ve diğer iki tutuklu sanık Necati Kaptanoğlu ile Çetin Kurt, bulundukları cezaevinden video konferans yoluyla mahkemeye bağlandı. Taraf avukatları ve müştekiler ise duruşma salonunda hazır bulundu.

"YÖNETİCİLER İNŞAATIN YAPIMINDA SORUMLU DEĞİLDİR"

Tevfik Tepebaşı, inşaatın bir kooperatif tarafından gerçekleştirildiğini ve kendisinin de bu kooperatifin yöneticisi olduğunu ifade etti. Binanın 36 yıllık olduğunu belirten Tepebaşı, şunları söyledi:

"Ben teknik eleman değilim, yöneticiler inşaatın yapımında sorumlu değildir. İnşaatın yapımında sorumlu olan 1 imar ve 5 mühendis bulunmaktadır. Bunları da odaları ve belediyeler denetlemektedir. Bu ekibi de daha önce yönetim kurulunda olan A.Ş. oluşturmuştur. Sonuçta, bunlar kendi ifadeleriyle de görevlerini en güzel bir şekilde yapmışlardır. İnşaatı başında sonuna kadar deprem yönetmeliklerine, mimari ve mühendislik şartlarına uygun olarak tamamlamışlardır. Son kez denetlenerek yapı kullanma izin belgesi verilmiştir. Bu belge, inşaatın garanti belgesidir. Bina yapılalı da 36 yıl olmuştur. Benim yetkim, bilgim ve sorumluluğum olmayan inşaattan dolayı tutukluyum. Beraatımı talep ediyorum."

Diğer sanıklar, Necati Kaptanoğlu ve Çetin Kurt da bir önceki duruşmadaki savunmalarını tekrar etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına, eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 30 Ekim'e erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis talep ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *