"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Genel Dicle Elektrik’ten şok rapor: Kaçak elektrik oranı Avrupa ülkelerini aşıyor!

Dicle Elektrik’ten şok rapor: Kaçak elektrik oranı Avrupa ülkelerini aşıyor!

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Genel Müdürü Yaşar Arvas, Türkiye’nin enerji tüketimiyle ilgili dikkat çeken veriler paylaştı. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde görev yapan DEDAŞ, İstanbul'dan sonra Türkiye’nin en yüksek enerji tüketimine sahip bölgesi olarak dikkat çekiyor. Ancak bu tüketimin abonelik sayılarıyla örtüşmediğini belirten Arvas, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Arvas, bölgedeki her bir abonenin enerji tüketiminin Türkiye ortalamasının yaklaşık 2.5 katı olduğunu ifade etti. Ayrıca, yıllık 10 milyar kilovat saat (kWh) kayıp-kaçak enerji tespit edildiğini belirten Arvas, bu miktarın Türkiye’nin pek çok büyükşehrinin enerji tüketiminden fazla olduğunu, hatta bazı Avrupa ülkelerinin yıllık enerji tüketimini dahi geride bıraktığını söyledi.

"İSTANBUL BÖLGESİNDEN SONRA ENERJİ TÜKETİMİ EN YÜKSEK BÖLGEYİZ"

Bölgedeki kayıtlı abonelerin yüksek tüketim oranına da vurgu yapan Arvas, “Her bir abonenin tüketimi Türkiye’deki abone tüketiminin yaklaşık 2 buçuk katı. İstanbul bölgesinden sonra enerji tüketimi en yüksek olan bölgeyiz. Ama abone sayımız bu tüketimle özdeşleşmiyor. Kayıp kaçak miktarı yıllık 10 milyar Kilowatt saate denk geliyor. Bu Türkiye’de birçok büyükşehrimizin tüketiminden fazla, Avrupa’da bile birçok ülkenin yıllık tüketiminden fazla bir tutar” ifadelerine yer verdi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde hizmet veren elektrik dağıtım şirketi olarak, bölgedeki kayıp-kaçak enerji sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Arvas'ın açıklamaları, bu alandaki sorunun büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *