"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5087 %0.13
36,4694 %0.3
3.362.972 %2.933
2.956,78 0,74
Ara
İşçi Haber Genel Dolandırıcıların hedefinde çiftçiler var!

Dolandırıcıların hedefinde çiftçiler var!

Siber dolandırıcılar gözlerini mahsullerini satışa çıkaran çiftçilere dikti. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin internet sitesini kopyalayan dolandırıcıların, bu yöntemle çiftçilerden kredi kartı bilgisi toplamaya çalıştıkları ortaya çıktı. İşte haberin diğer detayları…

Konya Karatay Ziraat Odası Başkanı ‘’TMO’nun randevu sistemine simsarlar da katıldı. Kart verin, şuraya şu parayı yatırın diyorlar. Bunların hiçbirine güvenmesinler.” diyerek uyarıda bulundu. ‘’TMO ne kart ister, ne para ister. Sadece ELÜS hesabı ister.’’ sözlerinin altını çizerek ikazlarına devam etti.

Dolandırıcıların hedefinde Konyalı çiftçiler var.

Çeşitli yöntemlerle milyonlarca kişiyi tuzaklarına çekmeye çalışan siber dolandırıcılar, bu kez de Konya’daki çiftçileri gözlerine kestirdi.

Konya’da yılda 2 buçuk milyon ton buğday üretiliyor. O buğdayların bir kısmının artık hasat zamanı geldi. Çiftçiler ürünlerini toplarken, dolandırıcılarsa işe koyuldu. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin internet sitesini kopyalayarak çiftçileri tuzaklarına çekmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, “Bu amblem TMO’nun değil, TMO’da zaten banka ya da kredi kartı istemez.” ifadelerini kullanırken öte yandan siber polisler de denetimlerini sürdürüyor. Peki, simsarların bu tuzağına düşmemek için neye dikkat edilmeli? Hangi önlemler alınmalı?

Bu soruya yanıt, Konya Emniyet Müdürlüğü’nden Furkan Fulin’den geldi. “Arama motorları üzerinden yapılan aramalarda ilk siteye tıklanmamalı. Dolandırıcılar reklam vererek siteyi en üste çıkarıyor. Ayrıca sosyal medyada karşımıza çıkan sayfalara da dikkat etmeliyiz. Çünkü orada da reklam veriyorlar ve sitenin başında ‘https’ yazıp yazmadığını mutlaka kontrol etmeliyiz.” diyerek uyarıları yineledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *