"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2644 %-0.05
37,0871 %0.26
2.300.649 %0.386
3.011,62 0,63
Ara
İşçi Haber Genel "E-Devlet" tuzağı: Kredi bedeli adı altında ödeme yapanları dolandırdılar!

"E-Devlet" tuzağı: Kredi bedeli adı altında ödeme yapanları dolandırdılar!

Diyarbakır merkezli olarak 7 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 27 şüpheliden 26'sı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internette "e-Devlet" sitesinin taklit edilerek arayüzlerinin kopyalanması yoluyla işlem yapmak isteyenleri tuzağa düşüren bir suç örgütünü siber takip yoluyla tespit etti.

Suç örgütü üyelerinin, güvenli ödeme bahanesiyle gönderdikleri link üzerinden sözde "kredi bedeli" adı altında ödeme yapan kişileri dolandırdığı belirlendi.

Siber dolandırıcıların, gerçeğine çok benzeyen siteler kurarak dijital soygun gerçekleştirdikleri ve sonraki aşamada çağrı merkezinden aradıklarını söyleyerek farklı gerekçelerle mağdurlardan tekrar para yatırmalarını istedikleri, mağdurların da şüphe duymadan yüksek miktarda para yatırdıkları anlaşıldı.

Dolandırıcılığı organize eden ve suçu işleyen şüpheliler, bankalardan temin edilen para çekme görüntüleriyle deşifre edildi. Şüpheliler hakkında 76 suç dosyasının bulunduğu tespit edildi.

26 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Polis, internet üzerinden izini sürdüğü şüphelileri yakalamak amacıyla Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'da eş zamanlı olarak "Sekte" adlı operasyonu gerçekleştirdi.

Operasyonda 27 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 32 cep telefonu, 12 bilgisayar, 18 banka kartı, 40 sim kartı ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 26'sı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 1'i ise adli kontrol hükümleriyle serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *