"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2527 %0.1
37,1097 %0.24
2.309.833 %-1.438
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Genel Ehliyet yenilemek için son günler: Randevu bulmak zorlaşıyor!

Ehliyet yenilemek için son günler: Randevu bulmak zorlaşıyor!

Ehliyet yenileme sürecinde son günler hızla yaklaşırken, eski tip ehliyet sahipleri randevu bulma konusunda zorluklar yaşamaya devam ediyor. 1 Ocak 2016'dan önce alınmış ehliyetlerin yenileme süresi sadece 3 ay kaldı.

Gündemdeki iddialara göre, zaman daralınca Nüfus müdürlüklerinden randevu almak neredeyse imkansız hale geliyor. 

Ayrıca, ehliyetini zamanında yenilemeyenleri ciddi para cezaları bekliyor. Eğer 31 Aralık 2024 tarihine kadar belgelerinizi yenilemezseniz, eski belgeler geçersiz sayılacak ve normal harç tarifesi üzerinden yenileme işlemi gerçekleştirilecektir.

2024 yılında bu cezanın 12 bin TL olacağına dair bilgiler mevcutken, güncel iddialar 13 bin TL’ye kadar yükselebileceğini gösteriyor. Durumun bu noktaya gelmemesi için, geçmişte birçok uyarı yapılmıştı. Elini çabuk tutmayanlar, artık randevu bulamayıp ehliyetlerini yenileyememe riskiyle karşı karşıya kalabilir.

HANGİ TARİHTEN İTİBAREN GEÇERSİZ OLACAK?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski sürücü belgelerinin 31 Aralık 2024'ten itibaren geçersiz olacağını bildirdi. 

YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Yeni ehliyet almak için sağlık raporu, harç ödemesi ve 1 adet biyometrik fotoğraf sunulması gerekiyor. Belgelerinizi tamamladıktan sonra, randevu almak için internet üzerinden ya da ALO 199 destek hattını kullanabilirsiniz. Yenilenen ehliyetler, kargo ile adresinize teslim edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *