"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2527 %0.1
37,1097 %0.24
2.309.833 %-1.438
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Genel Emine Erdoğan’dan küresel çağrı: Sıfır atık ve gönül elçileri projeleri BM Zirvesi'nde tanıtılacak

Emine Erdoğan’dan küresel çağrı: Sıfır atık ve gönül elçileri projeleri BM Zirvesi'nde tanıtılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye gidecek olan Emine Erdoğan, bu ziyarette lider eşleriyle bir dizi önemli temas gerçekleştirecek.

21-25 Eylül tarihleri arasında New York'ta yapılacak BM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik edecek olan Emine Erdoğan, lider eşleriyle bir araya gelerek çeşitli programlara ev sahipliği yapacak.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Emine Erdoğan’ın bu ziyaret kapsamında BM Genel Kurulu’na katılan liderlerin eşleriyle ikili görüşmeler yapacağı, çeşitli programlarda ev sahipliği görevini üstleneceği ve kabul törenlerinde bulunacağı ifade edildi.

TÜRK ÇEYİZ KÜLTÜRÜ DÜNYA SAHNESİNE TAŞINACAK

Emine Erdoğan, Türkiye'nin geleneksel el sanatlarını ve Türk giyim kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 2021 yılında Olgunlaşma Enstitülerinde başlatılan dönüşüm sürecinde, Türk çeyiz kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla "Bohça" markasının kuruluşuna öncülük etti. Bu projeyle, binlerce yıllık el sanatları mirasının gelecek kuşaklara aktarılması ve bu kültürel değerlerin korunması hedefleniyor.

New York’taki Türkevi’nde düzenlenecek olan “Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk” adlı programa ev sahipliği yapacak olan Emine Erdoğan, köklü Türk çeyiz geleneğinin izlerini dünya liderlerinin eşleriyle paylaşacak.

AFRİKA LEZZETLERİ TÜRKEVİ'NDE

Afrika kıtasına gerçekleştirdiği ziyaretlerle derin bir bağ kuran Emine Erdoğan, bu kıtayla olan ilişkilerini sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla sürdürüyor. Bu kapsamda, Ankara'da kurduğu Afrika Kültür Evi ile Afrikalı kadınların el emeği ürünlerinin adil bir şekilde satılmasına destek veriyor.

New York'ta düzenlenecek “Afrika'nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni” programında Afrika mutfağının zenginliği lider eşlerine tanıtılacak. Aynı zamanda, "Afrika Yemek Kültürü" kitabının lansmanının yapılacağı bu etkinlik, Afrika kıtasının yemek kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlıyor.

KÜRESEL BİR DAVET

Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi, Türkiye’de koruyucu aile modelinin yaygınlaştırılması için 2012 yılında başlatıldı ve bugüne kadar 10 binden fazla çocuğun koruyucu aileler yanında büyümesine vesile oldu.

UNICEF Genel Merkezi’nde düzenlenecek “Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet” programına katılacak olan Emine Erdoğan, koruyucu aile hizmet modelini dünya liderlerinin eşleri, BM yetkilileri ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşacak. Etkinlikte, bu modelin küresel ölçekte yaygınlaştırılması için çağrıda bulunulması bekleniyor.

SIFIR ATIK HAREKETİYLE DUYARLILIK ÇAĞRISI

Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi, dünya genelinde büyük takdir topladı. 2017’de başlatılan bu proje, BM’de de desteklenerek 30 Mart’ın “Uluslararası Sıfır Atık Günü” olarak ilan edilmesine vesile oldu. BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanlığını üstlenen Emine Erdoğan, bu yıl da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelerek projeyi daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Sıfır Atık Hareketi'nin uluslararası boyutunu genişletmeyi amaçlayan Emine Erdoğan, New York'ta düzenlenecek Küresel Sıfır Atık Hareketi programında da yer alacak. Etkinlikte, dünya liderlerinin eşlerinin bu hareketi desteklemeleri ve projeye katılmaları bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *