"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Genel Engelli vatandaşların istihdam mağduriyeti TBMM'de

Engelli vatandaşların istihdam mağduriyeti TBMM'de

Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, engelli öğretmen atamaları ve kamu sektöründe istihdam için KPSS’ye giren engelli bireyler adına önemli bir önerge sundu.

İyi Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, engelli öğretmen atamaları ve kamu sektöründe istihdam için KPSS’ye giren engelli bireyler adına önemli bir önerge sundu. Zorlu, engelli bireylerin istihdamının Anayasal bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, bu konuda atılması gereken adımların aciliyetine dikkat çekti.

Önergenin içeriğinde, engelli bireylerin eğitim alanında daha fazla fırsata sahip olmaları gerektiği ifade edildi. Zorlu, “Gerek engelli öğretmen atamaları gerekse kamuya girişte karşılaşılan zorluklar, bu bireylerin hayatlarını olumsuz etkiliyor. Anayasal açıdan bir ayrıcalık değil, bir zorunluluktur,” dedi.

Resim

Söz konusu önergenin hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor. #MağdurEngelliÖğretmenKalmasın etiketiyle sosyal medyada da geniş bir destek bulan önerge, engelli bireylerin daha eşit şartlarda istihdam edilmeleri için bir umut ışığı olmayı hedefliyor. Engelli öğretmen adayları ve destekleyen kamuoyu, sürecin hızlandırılmasını talep ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *