"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Genel Erdoğan’dan Karadeniz için kritik mesaj: Bölgenin jeostratejik önemi artacak

Erdoğan’dan Karadeniz için kritik mesaj: Bölgenin jeostratejik önemi artacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'na gönderdiği videomesajda, Karadeniz’in bölgesel ve küresel önemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı, Orta Asya ve Hazar bölgesinden batıya uzanan enerji yolları ve ulaşım koridorlarının Karadeniz üzerinden geçtiğine dikkat çekerek, bölgenin stratejik öneminin önümüzdeki dönemde daha da artacağını belirtti.

Erdoğan, foruma katılan uzmanları selamlayarak konuşmasına başladı. Geniş Karadeniz bölgesinin lojistik ve ulaştırma potansiyelinin ele alındığı bu önemli etkinliğin başarılı geçmesini dileyen Cumhurbaşkanı, küresel salgınlar ve krizlerin, lojistik ve ulaştırma altyapısının ekonomik kalkınma için ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Karadeniz'de ticareti ve hizmet teslim sürelerini hızlandıracak lojistik ağların oluşturulmasının önemine işaret eden Erdoğan, Rize'deki İyidere Lojistik Merkezi'nin bu çabalara büyük katkı sağlayacağını belirtti. Karadeniz’in küresel gemi inşa pazarında önemli bir oyuncu olma hedefini de hatırlatarak, bölgenin stratejik öneminin giderek arttığını kaydetti.

"HÜKÜMETİMİZİN YATIRIMLARI MEYVESİNİ VERECEK"

Son 22 yılda hükümetin ulaştırma alanına yaptığı yatırımların geniş çapta meyvelerini toplamaya başlayacağını belirten Erdoğan, Karadeniz Bölgesi’nin de bu süreçte hak ettiği yere ulaşacağına olan inancını ifade etti. Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu’nun bu mücadelede önemli katkılar sunacağını düşündüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı, bölgenin ulaştırma ve lojistik altyapısının güçlendirilmesiyle kazanacağı ivmeye dikkat çekti.

Konuşmasını foruma katılan tüm uzman ve misafirlere teşekkür ederek bitiren Erdoğan, forumun bölge için hayırlara vesile olmasını diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *