"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2689 %-0.03
37,0841 %0.23
2.309.435 %0.367
3.006,99 0,47
Ara
İşçi Haber Genel Eşini canice katleden şahıstan şok sözler: Beni tahrik edeceğine medeni şekilde konuşsaydı

Eşini canice katleden şahıstan şok sözler: Beni tahrik edeceğine medeni şekilde konuşsaydı

Eskişehir'de Rus eşi Elena Samsanova'yı (55) 14 kez bıçaklayarak katleden Atila Sarıhan (51) duruşmada, “Ben bu olaydan üzgün ve çok pişmanım. Onu çok sevdim. 25 yıllık karımı terk edip evlendim. Medeni şekilde konuşsaydı bu şekilde olmazdı” dedi.

Eskişehir'de, kıskançlık nedeniyle çıkan kavgada Rus uyruklu eşi Elena Samsanova'yı bıçakla öldüren tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Atila Sarıhan (50), taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekilleri katıldı.

Tutuklu sanık Atila Sarıhan, öldürdüğü eşinin kendisini tahrik ettiğini öne sürerek, “Ben bu olaydan üzgün ve çok pişmanım. Onu çok sevdim. 25 yıllık karımı terk edip evlendim. Beni tahrik edeceğine medeni şekilde konuşsaydı bu şekilde olmazdı. O bana bıçakla saldırdı, ben elinden alırken yaralandım. Ben bakmayayım diye telefona şifre koyardı. Ben bu telefonun şifresinin çözülmesini istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Sarıhan’ın olay sırasında elinden yaralandığını belirtmesi üzerine adli tıp kurumundan eliyle ilgili sağlık raporu alınmasına ve maktul Elena Samsanova'nın cep telefonuna ait sim kart şifresinin tespit edilmesi için GSM operatöründen dönüş beklenmesine karar verip duruşmayı 3 Ekim'e erteledi. 

NE OLMUŞTU?

Tepebaşı ilçesinde 31 Mart 2023 tarihinde, Uluönder Mahallesi Ümran Sokağı'nda bir apartmanda yaşayan Elena Samsanova (55) ile eşi Atila Sarıhan arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Sarıhan evde bulunan bıçakla eşi Samsanova'yı yaralamıştı.

Olayın ardından komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirlemişti. Gözaltına alınan Atila Sarıhan ise tutuklanmıştı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sarıhan'ın telefonunda Rusya'daki eski eşiyle görüştüğüne dair mesajları görmesi üzerine kıskançlık nedeniyle çıkan kavgada Samsanova'yı öldürdüğü belirtilmişti.

İddianamede, Atila Sarıhan'ın "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadın olan eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *