"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Genel Evde bakım yardımı başladı! Kimler ne kadar destek alacak?

Evde bakım yardımı başladı! Kimler ne kadar destek alacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı bireyler ve ailelerine yönelik Evde Bakım Yardımı’nın hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bu ay toplam 4,9 milyar liralık Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırıyoruz,” dedi.

Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında, Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında başlatıldığını ve öncelikli olarak engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşamalarını desteklemek amacı taşıdığını belirtti. Aile odaklı bakım hizmetlerini yaygınlaştırmanın önemine dikkat çeken Göktaş, bu yardımla birlikte engelli bireylerin bulundukları ortamdan kopmadan, aileleriyle bir arada hayatlarını sürdürmelerine katkı sağlandığını ifade etti.

EVDE BAKIM YARDIMI YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI - GÜNCEL - Niksar Danişmend  Gazetesi

AYLIK 9.077 TL DESTEK ÖDENİYOR

Evde Bakım Yardımı kapsamında, hak sahiplerine aylık 9.077 TL ödeme yapıldığını belirten Bakan Göktaş, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz. Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,9 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Halihazırda 544 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Bakanlık tarafından geliştirilen Evde Bakım Yardımı, tam bağımlı vatandaşların aileleriyle birlikte yaşamalarını sağlarken, sosyal hizmetlerin sürdürülebilir olmasını da hedefliyor. Bakanlık, önümüzdeki dönemde de engellilere yönelik hak temelli yardımların devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *