"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2509 %-0.03
37,0458 %0.06
2.300.559 %-0.798
3.016,50 -0,38
Ara
İşçi Haber Genel Fahrettin Altun'dan dezenformasyonla mücadele mesajı

Fahrettin Altun'dan dezenformasyonla mücadele mesajı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, medyanın son dönemde önemli bir sınav verdiğini belirterek, medyanın kurumsallaşmış ve evrensel değerler çerçevesinde hareket etmesinin, gerçeğin yalan karşısında mücadelesini güçlendireceğini vurguladı.

Atun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, medyanın ülke gündemindeki olayları doğru ve zamanında kamuoyuna iletmesinin, bireylerin haber alma hakkını kullanabilmesi ve demokrasinin sağlıklı işlemesi için kritik olduğunu ifade etti.

Dezenformasyon faaliyetlerinin toplumsal hayata zararlarıyla mücadelede doğru haberciliğin büyük bir önem taşıdığını belirten Altun, "Bir başka deyişle, doğru habercilik ve medya etiğine riayetle dezenformasyona karşı daha güçlü mücadele edebiliriz. İletişim Başkanlığı olarak bir süre önce, doğru haberciliği prensip edinmiş medya mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla 'Doğru Habercilik ve Medya Etiği' adlı bir kitap yayımlamıştık.Dünya örnekleri çerçevesinde nitelikli bir rehber olarak hazırlayıp medyamızın ve milletimizin istifadesine sunduğumuz bu eseri bugünlerde özellikle kamuoyunun gündemine getirmek istiyoruz. Son günlerde karşılaştığımız olaylarda çok önemli bir sınav veren medyamızın, uzun bir süreçte kurumsallaşmış ve evrenselleşmiş olan değerler ekseninde faaliyetlerini sürdürmesi, hakikatin yalana karşı verdiği mücadeleyi kolaylaştıracaktır." ifadelerini kullandı.

Altun mesajında, İletişim Başkanlığınca hazırlanan "Doğru Habercilik ve Medya Etiği" kitabının linkini de paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *