"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Genel Gölgeler Apartmanı davasında gelişme: Müteahhit ve mimara hapis cezası

Gölgeler Apartmanı davasında gelişme: Müteahhit ve mimara hapis cezası

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılan ve 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Gölgeler Apartmanı'na ilişkin davada önemli gelişmeler yaşandı.

Gaziantep 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, müteahhit Mehmet Necati Gölgeler ve mimar İhsan Çeven, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemeye katıldılar. Duruşmada sanıkların avukatları da hazır bulundu.

Sanık müteahhit Gölgeler, suçlamaları reddederek apartmanda hiçbir yapısal değişiklik yapmadığını iddia etti. Mimar İhsan Çeven ise projelerinin teknik onaylı olduğunu belirterek suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme, Gölgeler'i "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 19 yıl 6 ay hapse mahkum ederken, Çeven'i aynı suçtan 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunda sorumlulukları belirtilen diğer kişiler hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depreme bağlı olarak Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde yıkılan Gölgeler Apartmanı'na ilişkin soruşturmayı sürdürmüş ve bu kapsamda Gölgeler ile Çeven hakkında dava açılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *