"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Genel Hakan Fidan’dan tarihi Özbekistan ziyareti: Stratejik ortaklıkta yeni hedefler

Hakan Fidan’dan tarihi Özbekistan ziyareti: Stratejik ortaklıkta yeni hedefler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile birlikte, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye ile Özbekistan arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve kurumsallaştırılması konuları ele alındı.

Fidan, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin hem modern zamanların ihtiyaçlarına hem de karşılaşılan meydan okumalara cevap verecek şekilde tahkim edilmesinin kritik önemde olduğunu vurguladı. “Aramızdaki işbirliğini kurumsallaştırarak daha da ileri taşıma konusunda liderlerimizin ortaya koyduğu çok büyük bir irade var. İki ülke arasındaki stratejik işbirliğini modern zamanların hem ihtiyaçlarına hem de meydan okumalarına cevap verecek şekilde tahkim etmek, kurumsallaştırmak hem Türk dünyası açısından hem de iki ülke açısından fevkalade önemli diye düşünüyorum,” dedi.

Haziran ayında Ankara’da yapılan Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3. Toplantısı’na da atıfta bulunan Fidan, bu toplantının iki ülke ilişkilerinde tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti. İki ülke liderlerinin bu toplantıda önemli kararlar aldığını hatırlatarak, bu kararların hayata geçirilmesi için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Fidan’ın açıklamalarına göre, Taşkent'teki ziyaret, Türkiye-Özbekistan ilişkilerindeki stratejik işbirliğinin daha da derinleştirilmesi ve iki ülke arasında ortak hedeflere ulaşılması yönündeki kararlılığın bir göstergesi oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *