"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Genel Hikayesi tüm Türkiye'yi sarsmıştı: Mutlu Kaya, tedaviye tekrar başladı

Hikayesi tüm Türkiye'yi sarsmıştı: Mutlu Kaya, tedaviye tekrar başladı

2015 yılında Diyarbakır'da bir ses yarışmasında adını duyurduktan sonra erkek arkadaşı tarafından başından vurulan Mutlu Kaya, ağır yaralanmış ve fizik tedavi görmeye başlamıştı.

4 yıl önce ise ablası Dilek Kaya, erkek arkadaşı tarafından öldürülünce, Mutlu Kaya tedaviyi yarıda bırakarak içine kapanmıştı. Bu süreçte yürüme ve konuşma alanında ilerleme kaydederken, tekrar eski haline döndü. Ancak 4 yıllık bir aradan sonra, hayata tutunma kararı alarak yeniden tedaviye başladı.

Daha önce refleksoloji tedavisi gören Kaya, bunun kendisine çok iyi geldiğini belirtti. 2020’de ablasının ölümünün ardından derin bir depresyona girerek evine kapanmak zorunda kaldığını ve tedaviyi bıraktığını dile getiren Kaya, şimdi tekrar refleksoloji uzmanı Mehmet Savaş ile tedaviye devam ediyor.

Kaya, "Sonra mücadele etmem gerektiğini fark ettim. Çünkü ablam olsaydı eve kapanmamı değil, mücadele etmemi isterdi" diyerek, tedaviye yeniden başladığını ifade etti. “Şu an iyiyim. Mehmet hocaya güveniyorum, 4’üncü seansımdayım ve hemen bir sonuç aldım. Allah’ın izniyle daha da iyi olacağıma inanıyorum” dedi.

Refleksoloji Uzmanı Mehmet Savaş, Mutlu’nun daha önce 8 aylık bir tedavi aldığını, ancak ablasının ölümünden sonra ara vermek zorunda kaldığını söyledi. “Yürüme ve konuşma konusunda hafiflemeler olmuştu, şimdi yeniden başladı. Haftada 4 gün tedavi planlıyoruz. Bu uzun süreli bir süreç, adeta nakış işler gibi. Refleksoloji, avuç içi ve ayak tabanından yapılan bir tedavi yöntemi. Sinir uçlarını uyararak beyne ileti gönderiyorsunuz ve beyin görevini yavaş yavaş yerine getirmeye başlıyor. Seanslarımız genelde 20-25 dakika sürse de, Mutlu için süreyi 40 dakika ile 1 saate kadar çıkartıyoruz. Sonucu hep birlikte göreceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *