"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Genel HSK'dan şok atamalar: Yeni başsavcılar duyuruldu!

HSK'dan şok atamalar: Yeni başsavcılar duyuruldu!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayımlanan yeni kararnamelerle birlikte önemli atamalar gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Akın Gürlek, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına Ali Yeldan, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına Üzeyir Karakülah ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına Semih Akgün atandı.

Yargıtay ve Danıştay üyelikleri için yapılan seçimler sonrası, boş kalan il ve ilçe başsavcılıkları ile başkanlıklara atamalar yapıldı. Kararnamede, Yargıtay üyeliğine seçilen Şaban Yılmaz’ın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına ise Ferhat Kapıcı'nın yerine Semih Akgün getirildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Üzeyir Karakülah’ın da Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına atanması dikkat çekti.

Ayrıca Danıştay üyeliğine seçilen Ahmet Cüneyt Yılmaz’ın yerine İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığına Recep Yılmaz Korkmaz atandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *