"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2384 %0.05
37,0045 %-0.05
2.313.445 %-0.151
3.023,02 1,03
Ara
İşçi Haber Genel IBAN üzerinden vergi kaçakçılığına büyük operasyon: 250 mükellefe 250 milyon lira ceza

IBAN üzerinden vergi kaçakçılığına büyük operasyon: 250 mükellefe 250 milyon lira ceza

Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, IBAN üzerinden tahsilat yaparak vergi kaçıran 250 mükellefi hedef alarak kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. Bu inceleme sırasında, ilk aşamada 1,5 milyar liralık bir kazancın kayıt dışı tutulduğunu belirledi. Bu miktar üzerinden 250 milyon lira vergi cezası kesildi.

Vergi Denetim Kurulu'nun yürüttüğü bu denetim sürecinde, vergi kaçırmak amacıyla fiş ve fatura düzenlememek için müşterilere IBAN yoluyla tahsilat yapılmak istendiği tespit edildi. Özellikle "POS çalışmıyor" gibi bahanelerle alacaklarını banka hesapları üzerinden tahsil eden mükellefler, dikkatle izleniyor.

İlk elde edilen verilere göre, 1,5 milyar liralık kazancın kayıtdışı bırakıldığı ve bu miktar üzerinden 250 milyon lira vergi cezası uygulandığı açıklandı.

Kaydı dışı bırakılan kazançların çeşitli sektörlere ait işletmelere ait olduğu belirlendi. Örneğin, üç büyük ilde şubesi bulunan lüks bir restoran zinciri, değerli taş ve kuyumculuk alanında faaliyet gösteren bir markanın şubesi, büyük bir yedek parça ticareti yapan işletme, düğün ve organizasyon firmaları, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ve gayrimenkul ile araç alım-satımı yapan kişiler bu kapsamda yer aldı.

İnceleme sürecinde ayrıca, bazı para transferlerinin kripto para aracı kuruluşları, ödeme hizmeti sunan kuruluşlar, sermaye piyasası aracı kurumları ve yatırım hesaplarından yapıldığı tespit edildi. Ayrıca, şans oyunları bayilerine ve aile üyeleri tarafından yapılan transferler de incelemeye alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *