"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2509 %-0.03
37,0458 %0.06
2.300.559 %-0.798
3.016,50 -0,38
Ara
İşçi Haber Genel İkinci el araç alışverişinde yeni dönem: 27 Eylül’de zorunlu hale geliyor!

İkinci el araç alışverişinde yeni dönem: 27 Eylül’de zorunlu hale geliyor!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç alım satımında dolandırıcılık riskini tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen Güvenli Ödeme Sistemi’ni hayata geçiriyor.

Bu sistem, 27 Eylül’den itibaren zorunlu olarak kullanılacak. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, sistemin detayları paylaşıldı.

Açıklamada, "İkinci el araç alım satımını daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık risklerini tamamen ortadan kaldıracak yeni bir sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği’nin işbirliği ile hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül’den itibaren zorunlu olacak." ifadelerine yer verildi.

Paylaşılan video ile sistemin nasıl işleyeceği de anlatıldı. Buna göre, dolandırıcılığı tarihe gömecek bu sistemde önce satıcı güvenli ödeme sürecini başlatacak. Ardından alıcı, notere gitmeden önce, kendisine verilen referans numarası ile parayı güvenli hesaba yatıracak. Satış onaylandığında, güvenli hesapta bekleyen para anında satıcının hesabına aktarılacak. Böylece tüm araç alım satım işlemleri güvence altına alınmış olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *