"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Genel İmza atmadan önce iyi düşünün: İşte dolandırıcıların yeni yöntemleri

İmza atmadan önce iyi düşünün: İşte dolandırıcıların yeni yöntemleri

Son dönemde dolandırıcılık vakaları hızla artarken, vatandaşlar çeşitli tuzaklara düşürülerek mağdur ediliyor. Özellikle evde veya iş yerinde gelen kargo paketleri için imza atarken dikkatli olmak gerekiyor.

Bir imza, hayatınızı değiştirebilir. İnternet veya kargo alışverişlerinde sahte çek veya senet imzalatılan dolandırıcılardan korunmak için dikkatli olmak gerekiyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, uzun süren yargı süreçleri mağdurları daha da zor durumda bırakırken, dolandırıcılardan korunmak için hukuki uzmanlardan tavsiyeler alındı. Hukukçu Cüneyt Toraman, bu konuda vatandaşları uyararak, “Evinize gelen kargo veya yemek fişi gibi belgelerde imza atmaktan kaçının. İmza atmanızın zorunlu olmadığı durumlar söz konusu olabilir. Dolandırıcılar, kargoyu teslim ederken sizin imzanızı alıp, sahte çek veya senetleri başka kişilere devredebilirler. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, imzaladığınız senedin gerçek bir borç ilişkisine dayanmıyorsa, dava açmanız gerekecektir” şeklinde konuştu.

Toraman, mahkemelerin çek ve senet davalarına karşı duyarsız kaldığını belirterek, “Mahkemeler çek veya senet işin içine girdiğinde genellikle diğer detayları araştırmıyor. Ancak, her senet veya çekin mutlaka bir temel borç ilişkisi ve hukuki dayanağı olmalıdır. Yargıtay’ın bu konuda acil çözümler üretmesi gerekiyor çünkü vatandaşların bu durumu çözmeleri oldukça zor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *