"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Genel İşçi Haber mikrofonu kuryelerde! Mesleklerinde yaşadıkları zorlukları anlattılar

İşçi Haber mikrofonu kuryelerde! Mesleklerinde yaşadıkları zorlukları anlattılar

İşçi Haber, tüm mesaisini motosikletinin üzerinde geçiren, trafikte çok sayıda tehlike atlatan, teslim ettikleri siparişlerle insanlara mutluluk yaşatmaya aracılık eden kuryelere mikrofon uzattı.

Kuryelerin özellikle yağmurlu ve soğuk havalarda yaşadıkları zorlukları hepimiz biliyoruz. İstanbul gibi metropol ve kalabalık bir şehirde ise kuryelik yapmak, müşterilere siparişlerini ulaştırmak çok güç bir hal alabiliyor.

İşçi Haber muhabiri Gizem Külçü, mikrofonu motokuryelere uzattı. Kartal sokaklarında kuryeleri dinleyerek onların sesi olduk. Kuryeler mesleklerinde yaşadıkları zorlukları anlattı. Biz de onlara kulak verdik.

Röporyaj yaptığımız vatandaş 22 yıldır kuryelik yaptığını söyledi ve mesleğin zorluklarını şu şekilde anlattı:

"Trafikte insanlarla yaşadıklarımız... Silah çeken mi dersiniz, bıçak çeken mi dersiniz, 5-6 kişi dövmeye kalkan mı dersiniz? Siparişe gidiyoruz bizi içeri almıyorlar. Normal asansöre almıyorlar. Çöpleri taşıdıkları asansörle çıkartıyorlar"

Işçi Haber Röportaj Kurye

"8 SAATTE 40-45 PAKET ATIYORUM"

Gizem Külçü'nün"Günde ne kadar paket taşıyorsunuz?" sorusuna ise röportaj yaptığımız kurye "8 saatte ortalama 40-45 paket atıyorum" dedi ve münakaşa yaşadığı müşterilerin ayakkabılarını çöpe attığını, elektrik ve doğalgazını kestiğini açıklayarak herkesi şaşırttı.

Mikrofon uzattığımız Nurullah Şimşek isimli kurye ise "Kesinlikle ağır iş statüsüne alınmasını istiyoruz" diyerek kaza olduğunda başlarına nasıl sorunlar geldiğini anlattı. Şimşek, "Pandemiden sonra bu iş biraz daha patladı. Getirisinin çok olduğunu düşünüp bilinçli olanlar da kullanıyor olmayanlar da kullanıyor" dedi. 

Röportajımızın tamamı!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *