"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2509 %-0.03
37,0458 %0.06
2.300.559 %-0.798
3.016,50 -0,38
Ara
İşçi Haber Genel Kaçak FETÖ üyelerine büyük darbe: 7 eski yetkili yakalandı!

Kaçak FETÖ üyelerine büyük darbe: 7 eski yetkili yakalandı!

FETÖ üyeliğinden ihraç edilen beş eski hakim ve iki eski emniyet personelinin, Muğla'dan yurtdışına kaçarken yakalandığı bildirildi.

Kıskaç-28 isimli operasyon kapsamında, toplamda 13 kişi tutuklandı. Operasyonun detaylarına göre, kaçak hakim ve emniyet personellerinin yurtdışına kaçma planı başarıyla engellendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Muğla'da gerçekleştirilen Kıskaç-28 operasyonunun detaylarını duyurdu. Operasyon, İçişleri Bakanlığı İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda ve Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucu düzenlendi.

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki "W.B." isimli teknede, kamudan ihraç edilen ve istinaf aşamasında olan kovuşturma dosyalarına sahip şahısların illegal yollarla yurtdışına çıkmaya çalıştığı belirlendi. Bu bilgiler doğrultusunda, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ile koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonda, teknede bulunanlar arasında FETÖ'nün kripto haberleşme programı 'Bylock' kullanıcısı ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan ihraç edilen eski hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z., eski emniyet personelleri Ü.B. ve K.B., sivil şahıslar M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B., ayrıca tekne mürettebatından M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. yakalandı. Yakalanan şahıslar, Muğla KOM Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Operasyon sonucunda, 9 kişi silahlı terör örgütüne üye olma suçundan ve 4 tekne mürettebatı göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklandı. Bakan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren Sahil Güvenliğimizi ve polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" mesajını paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *