"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Genel Kaçak sünnet yüzünden 7 yaşındaki çocuğun hayatı karardı! Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı

Kaçak sünnet yüzünden 7 yaşındaki çocuğun hayatı karardı! Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı

Kayseri'de 7 yaşındaki çocuğun kaçak olarak sünnet edilmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Develi ilçesindeki özel sağlık kabininde sünnet edilen 7 yaşındaki çocukta işlemden bir süre sonra kangren komplikasyonu gelişmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan S.D. ve H.Ç. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, diğeri serbest bırakıldı.

Kayseri Valiliği, olayla ilgili dün yaptığı açıklamada, 7 yaşındaki çocuğa özel bir sağlık kabininde 18 Temmuz'da kamuda görevli H.Ç. tarafından yapılan sünnet işleminden bir süre sonra gelişen kangren komplikasyonuyla ailenin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurduğu ifade edilmişti.

Sünnetin yapıldığı özel sağlık kabininin yetkisiz işlem sebebiyle kapatıldığı belirtilen açıklamada, sünnet yaptığı iddia edilen H.Ç'nin Develi Kaymakamlığı tarafından açığa alındığı bilgisi verilmişti.

NE OLMUŞTU?

Kayseri'de 7 yaşında bir çocuğun sağlık kabininde sünnet edilmesinin ardından cinsel organı kangren oldu. Küçük çocuğun cinsel organı kesilirken sağlık memuru hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kayseri’de yetkisiz sağlık kabininde sünnet olan 7 yaşındaki çocuğun cinsel organı kangren olduktan sonra kesildiği iddia edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yetkisiz olduğu öğrenilen sağlık kabini kapatılırken, içerisinde sünneti yapan sağlık memuru H.Ç.’nin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgi ve iddiaya göre; geçtiğimiz 18 Temmuz’da Develi ilçesinde meydana gelen olayda; baba Y.B., 7 yaşındaki oğlu F.E.B.’yi ilçede bulunan bir sağlık kabinine götürdü. 3 bin 500 TL karşılığında sağlık memuru olduğu öğrenilen H.Ç. sünnet işleminin ardından çocuğu eve gönderdi. Bir süre sonra çocuğun cinsel organında şişme ve morarma oluştu. "Kangren" teşhisi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan talihsiz çocuğun cinsel organı kesildi.

ÇOCUĞU ‘KÖKÜNDEN KESERİM’ DİYEREK KORKUTMUŞ

Olayın ardından açıklamalarda bulunan baba Y.B., "Sarılan bandajın 24 saat sonra çıkarılması gerekiyormuş. Bilmediğimiz için sökmedik. O nedenle şişme ve morarma oluştu." dedi.

3 gün sonra sağlık memuruna ulaştıklarını anlatan Y.B., doktorun "Çocuğu suya oturtup bandajı çıkarın. Bir şey olmaz. Şişmeler normal" dediğini dile getirdi.

Bandaj aşırı sıkıldığı için bir parçasını çıkaramadıklarını da sözlerine ekleyen baba, "Ben işteyken eve gelen ablam, morarmayı fark edince sağlık kabinine götürmüş. Sağlık memuru H.Ç., bandajı oğlumdan bağırta bağırta sökmüş. Sabah tekrar sağlık kabinine götürdüm. Yine bir şeyi olmadığını naz yaptığını öne sürüp 'Eve bırak işe git' dedi. Oğlumu ise 'Babana bir şey demeyeceksin yoksa kökten keserim' diye korkutmuş. Ben de 'Çocuk doktoruna gideceğim, seni de şikâyet edeceğim' dedim." diye konuştu.

Y.B. olayın devamını ise şöyle anlattı:

"Bunun üzerine, bizi bir otomobille, kendi ayarladığı doktora gönderdi. Hastaneye gireceğimiz zaman ise telefonla arayıp 'Polis sünneti kimin yaptığını sorarsa yoldan geçen birine yaptırdığını söyle' dedi. Hastanede., oğlumun kangren olduğu belirlenen cinsel organı, ameliyatla kesildi. 3 operasyon geçirdi. Günlerdir yoğun bakımda. Hayatı tehlikesi devam ediyor. Sağlık Bakanlığı hastaneler dışında sünnet yapılmasını yasaklanmış. Bilmiyordum. H. Ç., oğlumun geleceğini kararttı. şikayet edeceğim."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *