"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2706 %0
37,0230 %0.04
2.299.540 %-0.565
3.027,58 -0,01
Ara
İşçi Haber Genel Kapadokya semalarında 15 Temmuz: Sıcak hava balonları Türk bayrakları ve posterlerle uçtu

Kapadokya semalarında 15 Temmuz: Sıcak hava balonları Türk bayrakları ve posterlerle uçtu

Kapadokya’da sıcak hava balonları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına, Türk bayrakları ve posterlerle donatılarak havalandı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya, turistlerin bölgenin benzersiz doğal güzelliklerini gökyüzünden keşfetmelerine olanak sağlıyor. Gün doğumu sırasında uçuşa hazırlanan sıcak hava balonları, Nevşehir'in Göreme beldesi ve Çavuşin köyü çevresindeki kalkış alanlarından havalandı. 

Görevliler, balonların sepetlerine Türk bayrakları ve çeşitli posterler astı. Özellikle bölgedeki bir firma tarafından tasarlanan ve üretilen kalp figürlü sıcak hava balonunun sepetine, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafı ve "unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankart yerleştirildi.

Bu balonun pilotu Alper Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşananların hafızalardaki tazeliğini koruduğunu belirterek, "Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü anmak için uçuyoruz. Hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak ve bu olayın unutulmaması için bu özel uçuşu gerçekleştiriyoruz." dedi.

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü vadiler üzerinde süzülen balonlar, yaklaşık 1 saat boyunca gökyüzünde süzülerek bölge semalarında dolaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *