"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2571 %-0.01
37,0207 %0.04
2.306.000 %-0.698
3.030,79 0,09
Ara
İşçi Haber Genel Kredi kartıyla kurban almak caiz mi? Diyanet cevapladı!

Kredi kartıyla kurban almak caiz mi? Diyanet cevapladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayarak, "Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir?" sorusuna açıklık getirdi.

Kurban Bayramı'na bir hafta kala, Diyanet İşleri Başkanlığı vatandaşların kurban ibadetiyle ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı. Özellikle kredi kartıyla kurban almanın dini hükmü konusunda net açıklamalar yapıldı.

Açıklamaya göre, kurban kesmekle yükümlü olan kişiler, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabilecekleri gibi kredi kartıyla tek çekim veya taksitli olarak da alabilir.

Bu durumda başkanlık, bedelin kredi kartıyla ödenmesinin kurbanın geçerliliğine engel teşkil etmeyeceğini ancak kredi kartı borcunun, ödeme tarihinde ödenmesi ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşülmemesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, kredi kartıyla taksitli olarak kurban alırken, taksitin banka tarafından uygulanması durumunda ek bir ücret ödenirse, kesilen kurban geçerli olmakla birlikte, faizli işlem nedeniyle ayrı bir günah işlenmiş olacağı için bu durumdan sakınılması gerektiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *