"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2706 %0
37,0230 %0.04
2.299.540 %-0.565
3.027,58 -0,01
Ara
İşçi Haber Genel Madrid'de kritik diplomasi: Bakan Fidan, İspanya Başbakanı Sanchez ile bir araya geldi

Madrid'de kritik diplomasi: Bakan Fidan, İspanya Başbakanı Sanchez ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği'nin düzenlediği Temas Grubu toplantısı için Madrid'e giderek İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir araya geldi.

Buluşmaya, Fidan'a Avrupa ve Arap ülkelerinin dışişleri bakanları ve üst düzey temsilcileri de eşlik etti.

Dışişleri Bakanlığı, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, Hakan Fidan'ın Gazze Temas Grubu üyeleri ile birlikte İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'le görüştüğünü duyurdu. Fidan, Madrid'de düzenlenen bu görüşmede, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'nden gelen üst düzey temsilcilerle birlikte yer aldı.

Görüşmeye katılan isimler arasında Filistin, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Slovenya, Norveç ve İspanya'nın dışişleri bakanları, Katar Devlet Bakanı Muhammed Bin Abdulaziz Al Khulaifi, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ve Bahreyn, Nijerya ile İrlanda'dan üst düzey temsilciler yer aldı.

Madrid'deki bu toplantı, "İki Devletli Çözümün Uygulanması İçin" başlıklı bir oturumla devam etti. Toplantıda, Filistin ile İsrail arasında iki devletin tanınmasını sağlayacak çözüm önerileri ve bu çözümleri hayata geçirecek adımlar masaya yatırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *