"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2844 %-0.02
37,0784 %0.21
2.309.889 %0.267
2.998,61 0,19
Ara
İşçi Haber Genel Martı TAG'a yeni düzenleme: Sürücüler artık vergi ödeyecek

Martı TAG'a yeni düzenleme: Sürücüler artık vergi ödeyecek

Martı TAG sürücülerinin paylaşımlı yolculuk gelirleri artık vergiye tabi olacak. Şirket, Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) yönelttiği vergi düzenlemesi talebine dair yanıt aldı.

GİB'in açıklamasına göre, Gelir Vergisi Kanunu'nun 37. maddesi gereğince her türlü ticari faaliyet sonucu elde edilen kazançların ticari kazanç sayılacağı belirtiliyor. Vergi Usul Kanunu ve Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili maddeleri, ticari kazançların nasıl belirleneceğine dair kuralları içeriyor. Bu kurallar çerçevesinde, Martı TAG sürücülerinin şehir içi yolcu taşımacılığı faaliyetleri ticari kazanç olarak değerlendirilecek ve vergiye tabi tutulacak.

Gelir Vergisi Kanunu'nun 47 ve 48. maddelerindeki basit usul şartlarını sağlayan sürücüler, kazançlarını basit usulde bildirebilecek. Bu düzenlemeyle, paylaşımlı yolculuk sektöründen elde edilen kazançlar vergiye tabi hale gelecek ve Hazine'ye yıllık yaklaşık 1 milyar dolar ek gelir sağlanacak.

Son dakika: İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden Martı TAG ve Martı  Motosiklet kararı

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, şirketin 200 bin sürücü ve 5 milyon yolcudan oluşan geniş bir ulaşım ağına dönüştüğünü belirtti. Öktem, paylaşımlı yolculuğun Türkiye'de resmi hale gelmesi ve taksi sorununa çözüm getirilmesi için uzun süredir çaba sarf ettiklerini ifade etti. Vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Öktem, sürücüleri kendi şirketlerini kurmaya ve vergi ödemeye teşvik edeceklerini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *