"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2696 %-0.03
37,0583 %0.15
2.289.449 %-0.967
2.998,37 0,19
Ara
İşçi Haber Genel Maymun çiçeği şüphesi: Kargo gemisi nehirde karantinaya alındı

Maymun çiçeği şüphesi: Kargo gemisi nehirde karantinaya alındı

Arjantinli yetkililer, Parana Nehri'nde seyreden bir kargo gemisini, mürettebatından bir kişide mpox (maymun çiçeği) şüphesi tespit edilmesi üzerine karantina altına aldı.

Arjantin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Rosario limanına yaklaşan geminin mürettebatı, "Hindistan kökenli bir personelin göğüs ve sırtında kist benzeri lezyonlar görüldüğünü" bildirdi. Hasta olduğundan şüphelenilen kişi gemi içerisinde izole edildi ve Sağlık Bakanlığı tarafından "kamu sağlığı acil durumu protokolü" devreye sokuldu. San Lorenzo limanına doğru ilerleyen gemi, bu durum nedeniyle Parana Nehri'nde demir atmak zorunda kaldı.

Bakanlık, karantina süresince gemiye sadece sağlık görevlilerinin giriş yapabileceğini ve test sonuçlanana kadar hiç kimsenin gemiden ayrılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Geçen hafta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), mpox ile ilgili küresel bir kamu sağlığı acil durumu ilan etti. Bu, Afrika'da yeni bir varyantın hızla yayılmasının ardından iki yıl içinde verilen ikinci acil durum ilanı oldu. DSÖ'nün açıklamasını takiben, yeni clade 1b varyantı Afrika dışındaki ilk vakasını İsveç'te gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *