"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2696 %-0.03
37,0583 %0.15
2.289.449 %-0.967
2.998,37 0,19
Ara
İşçi Haber Genel MEB'den kritik uyarı: 6 ildeki 30 okulun ismi değiştirilecek

MEB'den kritik uyarı: 6 ildeki 30 okulun ismi değiştirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkçe olmayan isimlere sahip 30 okulun isimlerinin değiştirilmesini talep etti.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 6 ilin valiliklerine gönderilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin belirlediği kurallar hatırlatıldı:

"Kurumlara, 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu'nda belirtilen Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkeleri doğrultusunda kurumun amacına, eğitim programına ve düzeyine uygun, belli bir anlam taşıyan Türkçe ad verilir. Ancak azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası okullar ile sadece yabancı dil eğitimi veren kurslara yabancı ad verilebilir. Diğer kurumlara kıta, ülke, millet, tarih, rakam, yabancı kurum ve kuruluş adları verilemez. Kurumların adlarını, Türk Dil Kurumu kısaltmalar dizininde yer alan kısaltmalar hariç olmak üzere varsa kısaltmalarıyla kullanması esastır. Kurum adı kısaltma olarak kullanılacak ise kurum adı ve kısaltması kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatında yer alır..."

MEB, bu kurallara uymayan 30 okulun isimlerinin değiştirilmesi için valiliklere bildirimde bulundu ve yeni Türkçe isimler önerilmesini istedi. Şu an itibarıyla 6 ildeki toplam 30 okulun isimlerinin mevzuata uygun olmadığı tespit edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *