"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Genel Meteoroloji'den 8 Ekim hava tahmini: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarıları

Meteoroloji'den 8 Ekim hava tahmini: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Ekim Salı günü için hava tahmin raporunu yayınladı. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yağışlara dikkat çekilirken, diğer bölgelerde az bulutlu hava bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve olumsuz hava koşulları için uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Ekim Salı günü için günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava durumu az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLARIN ŞİDDETİ

Yağışların, özellikle Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu durum, ani sel ve su baskınları gibi olumsuz hava koşullarına yol açabilir. Vatandaşların bu sebeple dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

PUS VE SİS BEKLENTİSİ

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis oluşabileceğini belirtiyor. Bu durum, görüş mesafesini olumsuz etkileyebilir.

SICAKLIK VE RÜZGAR

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın genel olarak kuzey yönlerinden eseceği, yurdun doğu kesimlerinde ise güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusunda ise güneybatıdan yer yer kuvvetli rüzgar (30-60 km/sa) esmesi öngörülüyor.

UYARILAR VE TEDBİRLER

Meteoroloji, kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun doğusunda beklenen kuvvetli rüzgar için de önlem alınması tavsiye ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *