"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Genel MİT ve İstanbul Emniyeti'nden dev operasyon: PKK'nın sözde istihbarat hücresi çökertildi!

MİT ve İstanbul Emniyeti'nden dev operasyon: PKK'nın sözde istihbarat hücresi çökertildi!

Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, PKK terör örgütünün sözde istihbarat hücresini çökertti.

MİT Başkanlığı ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü ortak operasyonla, PKK'nın istihbarat yapılanmasında görev aldığı ve İstanbul'da faaliyet gösterdiği belirlenen "Halil" kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş İstanbul'da yakalandı.

GAZETECİ KILIFIYLA ÖRGÜTE BİLGİ TOPLAMIŞ

MİT, Sadık Topaloğlu'nu örgütün istihbarat yapılanmasında yer aldığını tespit ettikten sonra adım adım izlemeye başladı.

Topaloğlu'nun yasadışı yollarla Irak/Kandil'e geçerek istihbarat eğitimi aldığı ve bu süreçte örgüt liderlerinden "Cuma" kod adlı Cemil Bayık ile görüştüğü belirlendi.

Şüpheli Topaloğlu'nun PKK'nın sözde basın komitesi kontrolündeki NLP Stratejik Politikalar Araştırmalar Merkezi kurucularından, ağabeyi Osman Topaloğlu'yla irtibatta olduğunu saptayan ekipler, zanlının aldığı talimatla paravan şirket kurduğunu, Savaş üzerinden Suriye'deki örgüt mensuplarına malzeme sağladıklarını ortaya çıkardı.

Çalışmalarını titizlikle yürüten MİT ile İstanbul'daki terör polisi, şüphelilerin örgütün sözde sorumlularından talimatlarla hareket ettiklerini belirledi.

Zanlıların Türkiye içerisinde propaganda yapıp, karışıklık çıkartmak amaçlı talimat aldıklarını ortaya çıkaran ekipler aynı zamanda etki ajanlığı faaliyetleri kapsamında ülke genelinde yasal basın açıklaması ile yürüyüş tarzı eylemlerle karışıklık çıkarmaya çalıştıklarını tespit etti.

MİT'in takibini yaptığı, polis ekiplerinin destek verdiği çalışmanın tamamlanmasının ardından Fatih'te belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, 2 şüpheliyi yakaladı.

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla yakalanan PKK'lı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *