"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Genel MİT’ten nokta operasyon: PKK'nın İran sorumlusu etkisiz hale getirildi!

MİT’ten nokta operasyon: PKK'nın İran sorumlusu etkisiz hale getirildi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın sözde İran sorumlusu olan ve "Nujiyan Amed" kod adını kullanan Saliha Akbıyık'ı Irak’ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Türkiye'de terör suçlarından aranan ve örgüt içerisinde önemli bir pozisyonda bulunan Akbıyık, MİT ajanları tarafından titizlikle takip edilerek uygun bir zamanda operasyonla ortadan kaldırıldı.

Operasyon sonucu etkisiz hale getirilen Saliha Akbıyık, PKK/KCK’nın İran yapılanmasında üst düzey faaliyetler yürütüyordu. 1993 yılından beri örgütte aktif olan Akbıyık, İran-Irak sınırında faaliyet gösteren tüm terörist unsurların yönetiminden sorumlu birinci derecedeki isimlerden biriydi.

SALİHA AKBIYIK KİMDİR?

Saliha Akbıyık, PKK/KCK Merkez Komite üyesi ve YJA Star Merkez Karargâh sorumlularındandı. Aslen Diyarbakırlı olan Akbıyık, 1993 yılında Mersin’de örgütün kırsal kadrolarına katıldı. Yunanistan’da örgütün kamplarında eğitim gören Akbıyık, Suriye’de gençlerin örgüte katılımını sağlamakla görevlendirildi. Irak’a geçtiği dönemde Kandil, Zap, Metina ve Mahmur bölgelerinde aktif olarak silahlı faaliyetlerde bulundu ve örgütün farklı kanatlarında önemli roller üstlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *