"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2706 %0
37,0230 %0.04
2.299.540 %-0.565
3.027,58 -0,01
Ara
İşçi Haber Genel MİT'ten nokta operasyon: Santa Maria Kilisesi saldırısına silahı temin eden terörist yakalandı

MİT'ten nokta operasyon: Santa Maria Kilisesi saldırısına silahı temin eden terörist yakalandı

Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak'ta düzenlenen saldırının planlayıcılarından ve kullanılan silahı temin eden Viskhan Soltamatiov, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla İstanbul'da yakalandı.

MİT'in gerçekleştirdiği kapsamlı istihbarat ve risk analizleri sonucunda, DEAŞ'lı terörist Soltamatiov'un Afganistan'daki DEAŞ yapılanması olan Horasan Vilayeti'ne (ISKP) bağlı olarak Türkiye'de faaliyet gösterdiği belirlendi.

Santa Maria İtalyan Kilisesi saldırısının organizatörü ve saldırıda kullanılan silahın temin edeni olarak tanımlanan Viskhan Soltamatiov, İstanbul'da yakalandı. Soltamatiov'un verdiği ifadelerde, saldırının öncesinde yapılan planlamalar ve ISKP'nin insan kazanma, finansman ve lojistik faaliyetleri hakkında önemli bilgiler elde edildi.

MİT tarafından yürütülen operasyonlar çerçevesinde, Aralık 2023'te DEAŞ'ın Türkiye'deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği'ne yönelik eylem planları engellenmiş, çok sayıda şüpheli yakalanmış ve örgüte ait dijital materyaller ele geçirilmişti. Bu çalışmalar sayesinde Türkiye'ye yönelik terör planlarının başarısızlığa uğratılması sağlanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *