"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Genel Moskova'daki bombalı saldırının şüphelisi Türkiye'de yakalandı

Moskova'daki bombalı saldırının şüphelisi Türkiye'de yakalandı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'nın kuzeyinde, içinde bir Rus askeri görevlisinin bulunduğu araca yönelik düzenlenen bombalı saldırının şüphelisi olarak aranan Yevgeniy Serebryakov'un Türkiye'den iade edildiğini duyurdu.

FSB'nin basın açıklamasına göre, FSB, Rusya İçişleri Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütürken, Türkiye Cumhuriyeti'nin istihbarat ve kolluk kuvvetlerinin yardımları sayesinde şüpheli Bodrum'da yakalandı. Açıklamada, "24 Temmuz 2024 tarihinde Moskova'nın kuzeyinde bir arabanın bombalanması olayına karıştığı belirlenen 1995 doğumlu Rus vatandaşı Yevgeniy Serebryakov, 26 Temmuz 2024'te Rusya'ya getirildi" denildi.

Açıklamaya eklenen videoda, Serebryakov'un ilk sorgusunda, "Şubat 2023'te Ukrayna istihbaratı ile işbirliği yapmak için irtibata geçtim." şeklinde bir ifade kullandığı görüldü.

Moskova'da 24 Temmuz sabahı park halindeki bir otomobilde meydana gelen patlamada, aracın içinde bir Rus askeri görevlinin bulunduğu ve yaralandığı belirtilmişti. Olayla ilgili yapılan araştırmalarda, Yevgeniy Serebryakov'un şüpheli olduğu tespit edilmiş, fakat kaçış güzergahı olarak Bodrum'a gittiği anlaşılmıştı.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstihbarat Başkanlığı, İnterpol/Europol Daire Başkanlığı, MİT, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordineli çalışması sayesinde, Rusya'nın INTERPOL Birimi tarafından sağlanan bilgiler doğrultusunda, Serebryakov'un Bodrum'da yakalandığını bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *