"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2844 %-0.02
37,0784 %0.21
2.309.889 %0.267
2.998,61 0,19
Ara
İşçi Haber Genel MSB açıkladı: Sene başından itibaren 1355 terörist etkisiz hale getirildi

MSB açıkladı: Sene başından itibaren 1355 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar kapsamında son bir haftada 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bu yılın başından itibaren ise toplam 1355 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında, terörle mücadele faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli ve kapsamlı operasyonlar yürüttüğü belirtilirken, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında teröristlerin gasp ettiği savunmasız sivillerin evlerinde bulunan çok sayıda tanksavar silahı, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) sistemleri, roketatarlar, bombaatarlar, Doçka makineli tüfekler, piyade tüfekleri ve bunlara ait mühimmat ile el ve sis bombaları, el yapımı patlayıcılar, antipersonel mayınlar, telsizler, termal ve el dürbünleri, çeşitli çapta top ve havan mühimmatı ile çeşitli malzemeler ele geçirildiği bildirildi.

Ayrıca, 4 Temmuz'da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İstihkâm Uzman Çavuş Cebrail Acar için bir kez daha başsağlığı dileğinde bulunuldu.

SON BİR HAFTADA 38 KİLOGRAMDAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3'ü terör örgütü mensubu toplam 338 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Böylece, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışanların sayısının 6 bin 367 kişiye ulaştığı belirtildi. Ayrıca, son bir haftada engellenen 929 şüpheli ile birlikte bu yıl içinde engellenen kişi sayısının da 64 bin 362'ye yükseldiği açıklandı.

Operasyonlar sırasında son bir haftada 38 kilogramdan fazla metamfetamin (uyuşturucu madde) ele geçirildiği bildirildi.

EĞİTİM VE TATBİKAT FAALİYETLERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, yürüttüğü operasyonlar ve uluslararası görevlerle eş zamanlı olarak eğitim ve tatbikat faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda şu bilgilendirme yapıldı:

- Ankara'da Türkiye-Özbekistan Özel Kuvvetler arasında 1-12 Temmuz tarihleri arasında, Batı Karadeniz'de Breeze tatbikatlarının 4-14 Temmuz tarihleri arasında devam ettiği belirtildi.

- Belçika Deniz Kuvvetlerine ait LOUISE MARIE gemisinin 4-7 Temmuz tarihleri arasında İzmir'e, Romanya Deniz Kuvvetlerine ait VICE ADMIRAL CONSTANTIN BALESCU gemisinin ise 6-8 Temmuz tarihleri arasında İzmir'e liman ziyaretleri gerçekleştirdiği ifade edildi.

- İtalya Deniz Kuvvetlerine ait FRANCESCO MIMBELLI gemisinin 11-15 Temmuz tarihleri arasında Antalya'ya, Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait ORIKU gemisinin 12-17 Temmuz tarihleri arasında İzmir'e liman ziyareti yapacağı, Almanya Deniz Kuvvetlerine ait PEGNITZ gemisinin ise 16-19 Temmuz tarihleri arasında İzmir'e liman ziyareti gerçekleştireceği belirtildi.

- NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 kapsamında TCG GAZİANTEP fırkateyninin, Kanada ve Bulgaristan'a ait gemilerle 3 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de Çok Yüksek Hazırlıklı Deniz Görev Kuvveti görevine katılım sağladığı aktarıldı.

- Japonya'dan dönüş seyrinde olan TCG KINALIADA korvetinin, Singapur'un ardından Sri Lanka'ya liman ziyareti gerçekleştirdiği ve 18-21 Temmuz tarihleri arasında Umman'ın Maskat limanını ziyaret edeceği belirtildi.

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı himayesinde Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) organizasyonu ile düzenlenen "TAYK-AKPA 53'üncü Deniz Kuvvetleri Kupası Uluslararası Yat Yarışı"nın 13 Temmuz'da Emirgan/İstanbul'da başlayıp 18 Temmuz'da Göcek/Muğla'da sona ereceği ifade edildi.

- 8-12 Temmuz tarihleri arasında Açık Semalar Anlaşması kapsamında, Türkiye'nin Gürcistan hava sahasında nakliye uçağı ile Gözlem Uçuşu gerçekleştirdiği belirtildi.

- Bugün, NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi kapsamında Türkiye'nin F-16 uçakları ve tanker uçağı ile Romanya hava sahasında Birleşik Krallığa ait uçaklarla icra edilen ikili eğitim görevine Finlandiya ve İspanya'ya ait uçakların da katıldığı bildirildi.

SAVUNMA SANAYİ VE BEDELLİ ASKERLİK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkinliğini ve caydırıcılığını artırmak için yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, "DROPS Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Aracı"nın muayene ve kabul faaliyetleri başarıyla tamamlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesi doğrultusunda, 2024 yılının ikinci altı ayı için bedelli askerlik tutarının 217.871,04 TL olduğu belirtildi. Bedelli askerlik müracaat işlemlerinin 8 Temmuz itibarıyla başladığı hatırlatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *