"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2706 %0
37,0230 %0.04
2.299.540 %-0.565
3.027,58 -0,01
Ara
İşçi Haber Genel Resmi Gazete'de yayımlandı: Cumhurbaşkanı'ndan 5 bakanlıkta üst düzey atamalar

Resmi Gazete'de yayımlandı: Cumhurbaşkanı'ndan 5 bakanlıkta üst düzey atamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda birçok bakan yardımcısı ve genel müdürlük pozisyonlarına yeni atamalar gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı atama kararları kapsamında, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevinden alınırken, yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit getirildi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci'nin görevine son verildi ve bu pozisyona Musa Heybet atandı.

Sağlık Bakanlığı'nda ise Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alınarak, Yasin Ayfer Erkoç Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda yapılan diğer atamalarda, Bakan Yardımcılığı görevine Muhammet Kasım Gönüllü getirilirken, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin'in görevlerine son verilerek, bu görevlere Emre Dabak atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda ise Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliklerine Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı.

Ayrıca, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevinden alındı. Onun yerine Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erhan Karakaya atanırken, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Hakan Doğanay getirildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcılığına Murat Kazancı atanırken, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi.

Orman Genel Müdürlüğü'nde üç yeni Genel Müdür Yardımcılığı ataması yapıldı. Bu görevlere Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer atandı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ise Zafer Derince getirildi.

Rekabet Kurulu'nda da bir görev değişikliği yapıldı. Berat Uzun’un görevden alınmasının ardından, yerine Rıdvan Duran atanarak boşalan üyelik görevine devam edeceği açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *